DSC05833 Την Παρασκευή το πρωί 9 Μαΐου επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης και της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου συμμετέχοντας στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης:

«Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου»

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά όλη τη διαδικασία που γίνεται, από τη στιγμή που ένα βιβλίο μπει στη βιβλιοθήκη του Σχολείου τους ή την προσωπική τους βιβλιοθήκη, μέχρι που το βιβλίο αυτό πάρει τη θέση του στο ράφι. Πέρα από τη θεωρητική ενημέρωση που είχαν με προβολή σχετικών σλάιντς, συμμετείχαν όλα τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, προετοίμασαν βιβλία και πέρασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στο τέλος οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι έβαλαν τα βιβλία που επεξεργάστηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Έτσι κατανόησαν με απλό και πρακτικό τρόπο όλη τη διαδικασία οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τους ανθρώπους της, συζήτησαν μαζί τους και συμπλήρωσαν ακροστιχίδα. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εκφράστηκαν μέσα από ένα βιβλίο.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η κ. Ελένη Μπακάλη και ο κ. Γιάννης Κορδελάς.
Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα στελέχη της Βιβλιοθήκης και Εθελοντές: η Γωγώ Παπαφράγκου, η Μάγδα Γεωργακοπούλου, η Χριστίνα Βέργου, η Αδαμαντία Μπαλαλά, η Νόνη Λάφη και ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη.