astynomia-peripolikoΕξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα, στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την 01-09-2016, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας δυο ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων από τους οποίους ο ένας είναι 18 ετών ημεδαπός και αναζητείται, ενώ τα πλήρη στοιχεία του δεύτερου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 05-06-2016, τα ξημερώματα, στην Επαρχιακή Οδό Τσουκαλείκων – Θεριανού, στα Τσουκαλέικα Πατρών, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν σε ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 49 και 47 ετών, χτυπώντας τον άνδρα με κλωτσιές, γροθιές και στη συνέχεια με λοστό στο κεφάλι και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών από τους τέσσερις δράστες, ενώ εξακριβώθηκε και η συμμετοχή τους σε πληθώρα διαρρήξεων καταστημάτων στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Για την σύλληψη των δραστών, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μετέβη στο Τραγανό Ηλείας, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο ημεδαποί.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργούσαν νυχτερινές ώρες διαρρηγνύοντας κυρίως καφενεία και καταστήματα ψιλικών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ διαρρήξεις καταστημάτων στην Ηλεία και έξι στην Αχαΐα, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει και ένα αυτοκίνητο από την περιοχή του Μιντιλογλίου. Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν:

• Τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα στην Εφύρα Ηλείας,
• Δυο διαρρήξεις κλοπές σε καφενεία στα Δεμένικα Πατρών,
• Δυο διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αμαλιάδα,
• Από μια διάρρηξη σε καταστήματα στην Ανδραβίδα, στα Σαβάλια και στην Αγία Μαύρα Ηλείας,
• Από μια διάρρηξη σε καταστήματα στο Πετρωτό, τα Ζαρουχλέικα, την Αγυιά και κοντά στα Τ.Ε.Ι. Πατρών και
• Μια κλοπή αυτοκινήτου από το Μιντιλόγλι Πατρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών των συλληφθέντων.