Στην έγκριση συμβάσεων που αφορούν σε σημαντικά έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποκατάστασης των βλαβών στα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης αλλά και πληρωμών για παρεμβάσεις σε σχολεία προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην τελευταία συνεδρίαση της, το μεσημέρι της Τρίτης.


Η Επιτροπή συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη και, μεταξύ άλλων, ενέκρινε και την πρώτη συμπληρωματική σύμβαση του έργου βελτίωσης της οδού που συνδέει την Κυλλήνη με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Ακόμα, εγκρίθηκε το έργο επισκευής και συντήρησης της γέφυρας Μπέλευ, στον Άγιο Νικόλαο Τριχωνίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.


Η Επιτροπή αποφάσισε, επίσης:

  • Την έγκριση της δημοπρασίας του έργου για τον καθαρισμό των πρανών ερεισμάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

  • Την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

  • Την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για το έργο αποκατάστασης των βλαβών φωτεινής σηματοδότησης και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

  • Την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

  • Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε τους λογαριασμούς έργων προς πληρωμή που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τους σεισμούς και χρηματοδοτούνται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, πλην του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλου μετείχαν, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χριστίνα Σταρακά και τα μέλη της, περιφερειακοί σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης, Ανδρέας Μαρίνος, Νίκος Μιχαλόπουλος, Τρύφωνας Φωτόπουλος, Νίκος Τσάνης και Νίκος Πυλαρινός.