Με βαθιά θλίψη η τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα ο κόσμος της εκπαίδευσης πληροφορήθηκε το θάνατο ενός επίλεκτου μέλους της, ενός ξεχωριστού δικού τους ανθρώπου, του εμπνευσμένου δασκάλου και παιδαγωγού, φιλόλογου καθηγητή, Λεωνίδα Καμπούρη.Με τη βαθιά επιστημονική του γνώση και κατάρτιση, το φιλέρευνο πνεύμα του, την υπευθυνότητα και την παιδαγωγική του ευαισθησία αναδείχθηκε σε λαμπρό και φωτισμένο δάσκαλο, ο οποίος διακόνησε με απαράμιλλο ήθος, και μοναδική αφοσίωση επί σειρά ετών τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο Λεωνίδας Καμπούρης, ο δάσκαλος πολλών από μας υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, τρυφερός, με βαθιά δημοκρατική συνείδηση  και κοινωνική ευαισθησία, προπάντων όμως με πάθος για την επιστήμη της φιλολογίας και το λειτούργημα του δασκάλου. Αυτό, που το μετέδωσε σε πολλούς μαθητές του και στα παιδιά του, άξιους συνεχιστές της μεγάλης και σπουδαίας εκπαιδευτικής του διαδρομής.

Γι’ αυτό θα μείνει στις καρδιές όλων, όσοι είχαν την τύχη να μαθητεύσουν δίπλα του και να διδαχθούν από τη σοφία του και την ευγένεια της ψυχής του, αλλά κι αυτών που είχαν την ευκαιρία  να τον γνωρίσουν, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Με την αναγγελία του θανάτου του φιλολόγου καθηγητή- Γυμνασιάρχη,  Λεωνίδα Καμπούρη, τη Μ. Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012,  το Δ. Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε μέλος  και συνεργάτης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και

 

ο  μ  ό  φ  ω  ν  α    α  π  ο  φ  ά  σ  ι  σ  ε

 

•           Να παραστούν τα μέλη  του Δ. Σ. στην εξόδιο ακολουθία

•           Να καταθέσουν, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος για το ΕΚΑΜΕ ΑΜΕΑ Αιγίου.

•           Να γίνει μνεία της προσφοράς του στην εκπαίδευση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου,  «δοκει μοι»

•           Να εκφράσουν  τα θερμά τους συλλυπητήρια  στην οικογένειά του

•           Να δημοσιεύσουν το παρόν στον τοπικό τύπο

•           Να στείλουν αντίγραφο του παρόντος στους οικείους του.

 

Για το     Διοικητικό     Συμβούλιο

 

Η Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Αρχοντούλα Ρέλλα –                             Αικατερίνη Μαρινοπούλου

Παπασημακοπούλου