Στο κάλεσμα κατοίκων της Οδού Τραπεζούντος στο Ρίο ανταποκρίθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, όπου συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών το θέλησε να δει από κοντά και να ενημερωθεί σχετικά με το δράμα που ζουν εξαιτίας της συμβίωσής τους με παράνομους μετανάστες σε απαλλοτριωμένα σπίτια,κάτω από την Γέφυρα “Ρίου – Αντιρρίου” και με απώτερο σκοπό την πολιτική του παρέμβαση – τώρα αλλά και μετά τις εκλογές – προς την πολιτεία για την αποκατάσταση της χρονίζουσας και απαράδεκτης κατάστασης.Ο Πολιτευτής, έμεινε κυριολεκτικά άφωνος, αντικρίζοντας εγκαταλελειμμένες βίλες λόγω απαλλότριωσες τους – -όταν επρόκειτο να κατασκευαστεί η Γέφυρα “Ρίου-Αντιρρίου”- ωστόσο ποτέ δεν κατεδαφίστηκαν αν και οι ιδιοκτήτες τους αποζημιώθηκαν! Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος περπάτησε μαζί με ομάδα περιοίκων όλη την επίμαχη περιοχή, βλέποντας τα στέκια των λαθρομεταναστών και διάσπαρτες εστίες μόλυνσης, που κυριολεκτικά έχουν μετατρέψει τη ζωή των μονίμων κατοίκων σε “κόλαση”, αφού όπως οι ίδιοι καταμαρτυρούν καθημερινά σχεδόν παρατηρούνται περιστατικά κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών!Επιπλέον συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου Μιχάλη Σπυρόπουλο, αλλά και τους Τοπικούς Συμβούλους Ρίου Μάχη Ιωσηφίδου και Ακταίου Ηλία Σωτηρόπουλο, που ήσαν παρόντες κατά την επίσκεψή του.

“Είναι πραγματικά ντροπή για ένα κράτος που από τη μία φτιάχνει σύγχρονα έργα, από την άλλη στο ίδιο σημείο ν΄αφήνει κατάλοιπα αδιαφορίας και παρανομίας” στο άκρο της Γέφυρας και κάτω από αυτό, σημείο επισκέψιμο για Έλληνες και ξένους τουρίστες οι οποίοι αντικρίζουν παράνομους αλλοδαπούς, σκουπίδια και ερειπωμένα σπίτια στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πολιτισμού” τονίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, καλώντας τόσο τον Δήμο Πατρέων όσο και την ηγεσία του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ να ξεκαθαρίσουν γρήγορα την κατάσταση πριν ο κόσμος πάρει ακόμα και το “νόμο στα χέρια τους” προκειμένου να προστατευτεί και να ανασάνει.

Και ο υποψήφιος βουλευτής καταλήγει στην παρέμβασή του: “Μία λύση υπάρχει. Η κατεδάφιση των απαλλοτριωμένων κατοικιών ή στην έσχατη περίπτωση το σφράγισμα αυτών. Στο Ρίο πηγαίνουμε όλοι για αναψυχή αλλά οι ντόπιοι ζουν “σκλαβωμένοι” στον τόπο τους! Αυτό καταδεικνύει κράτος υπό διάλυση και εκτός πάσας έννομης φάσης”.