Αιχμές κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου και της 6ης ΥΠΕ, για παράλειψη του Νοσοκομείου Αιγίου από τα αιτήματα για έκτακτη επιχορήγηση, αφήνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Σωτήρης Κοίλιας. Αφορμή στάθηκε έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας που διέρρευσε στο διαδίκτυο και που το υπογράφει ο διοικητής της κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος. Εκεί, γίνεται λόγος για έγγραφα που έχουν σταλεί από τα Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, Σπάρτης, Λευκάδας και Κέρκυρας και που τονίζουν πως λόγω της μη πληρωμής από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ταμεία των Νοσοκομείων βρίσκονται “στο κόκκινο” και γι’αυτό το λόγο γίνεται αίτηση για έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων που κινδυνεύουν με λουκέτο.

 

Έτσι, η 6η ΥΠΕ ζητά την έκτακτη χρηματοδότησή τους μέσω της απόδοσης προκαταβολής του 50% των εσόδων νοσηλείων από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να ενισχυθούν τα ταμειακά αποθέματα.

Ο κ. Κοίλιας παρατηρεί πως στο σχετικό έγγραφο, που έχει την ένδειξη “Εξαιρετικά επείγον” και έχει σταλεί από τις 11 Απριλίου στο Υπουργείο, απουσιάζει αίτημα για χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αιγίου, σημειώνοντας: “Άν η διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου δεν φροντίζει για την επιτακτική και άμεση οικονομική επιχορήγηση για την στοιχειώδη λειτουργία του, πρέπει όλη η κοινωνία της Αιγιάλειας να πάρει την υπόθεση στα χέρια της”.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Έχουμε στείλει έγγραφο και για το Νοσοκομείο Αιγίου”
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλος βάζει, με δηλώσεις του στο filodimos.gr, τα πράγματα στη θέση τους: “Ο φίλος μου ο κ. Κοίλιας βρήκε ένα μεμονωμένο έγγραφο και βάσει αυτού καταγγέλλει πως δήθεν δεν ενδιαφερόμαστε για το Νοσοκομείο Αιγίου. Δεν είναι όμως έτσι, καθώς έχουμε στείλει στο Υπουργείο δεκάδες παρόμοια έγγραφα και για άλλα Νοσοκομεία της δικαιοδοσίας μας, μεταξύ αυτών βεβαίως και για το Νοσοκομείο Αιγίου, αφού η διοίκησή του μας έχει ενημερώσει γραπτώς για τις ανάγκες και τις δυσκολίες λειτουργίας του. Ήδη για τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Σπάρτης, Λευκάδας και Κέρκυρας λάβαμε θετική απάντηση και αναμένουμε ανάλογη θετική ανταπόκριση και για το Νοσοκομείο του Αιγίου” καταλήγει.

 

πηγή:filodimos.gr