Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα (Κορίνθου & Κολοκοτρώνη) παρόντων όλων των υποψηφίων του κόμματος στο νομό Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αποτίμηση των μέχρι σήμερα δεδομένων και χάραξη στρατηγικής για τις ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη.

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής κ΄.Μίμης Βακάλογλου τονίζοντας ότι και πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο Αχαΐας τα ποσοστά του κόμματος παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η είσοδος στη Βουλή με σημαντική διαφορά από το αναγκαίο ποσοστό του εκλογικού μέτρου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Ε. η συνέπεια της προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη, η καθαρή πολιτική στάση και η στελέχωση των ψηφοδελτίων με πρόσωπα «καθαρά» μέσα από την κοινωνία, είναι βέβαιο ότι θα αποτιμηθούν θετικά στην κάλπη κι αυτό είναι που εισπράττουν ήδη τα στελέχη του κόμματος και στη Αχαΐα από τις επαφές με τους πολίτες.