Τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας Στο 757 Τάγμα του Μηχανικού βρέθηκε χθες Μ. Τρίτη ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Β. Φιλιππόπουλος, ο μηχανικός του Δήμου Λ. Στεφανίδης και ο Δημ. Σύμβουλος Δ. Παναγιωτακόπουλος, όπου και πήραν μέρος σε σύσκεψη με τον Αντισυνταγματάρχη Μ. Κλούβη για τις εργασίες του Μηχανικού Τμήματος στην αγροτική οδοποιία στην Αιγιάλεια.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αιγιαλείας ευχαρίστησαν όσους εργάστηκαν στην Ε.Ο Ακράτας- Ζαρούχλας στο τμήμα του Πύργου και αποκαταστάθηκε έτσι μέσα σε μία μόλις εβδομάδα το σημείο στο όποιο για δύο μήνες περίπου δεν ήταν δυνατή η κυκλοφορία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε στις 24 Απριλίου να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στην Αιγιάλεια για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με δύο κλιμάκια του Μηχανικού Τμήματος του Στρατού, το πρώτο στην Ανατολική Αιγιάλεια (Ακράτα, Αιγείρα, Διακοπτό) και το δεύτερο στη Δυτική (Συμπολιτεία, Ερινεό) και τον πρώην Δήμο Αιγίου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με σειρά προτεραιότητας κατά περίπτωση. Αν και το τμήμα του Στρατού λόγω των αδειών του Πάσχα θα επιστρέψει στις εργασίες στις 24 Απρίλη μέχρι τότε τα συνεργεία του Δήμου Αιγιαλείας με τους συμβασιούχους που έχει προσλάβει θα συνεχίσει τις εργασίες.

Από τους υπολογισμούς που έγιναν στη χθεσινή σύσκεψη για το χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, το κλιμάκιο του Στρατού αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου, εκτίμησαν πως στα τέλη του Μαΐου θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές της αγροτικής οδοποιίας στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να δοθεί εκ νέου εντολή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει αρκετά μέχρι τώρα ο Αιγιαλέας Υφυπουργός Κ. Σπηλιόπουλος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το 757 Τμήμα του Μηχανικού συνεχάρη τα συνεργεία και τους ανθρώπους του Δήμου για την πειθαρχία που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών στον Πύργο και έτσι ολοκλήρωσαν εύκολα τις εργασίες τους χωρίς προβλήματα.

 

Αθ.Σαϊτη