Για το πολιτικό σκηνικό,όπως αυτό διαμορφώνεται εν όψει των πρόωρων εκλογών και για τα χαρακτηριστικά που θα έχει η προσεχής αναμέτρηση, συζήτησε το πρωί του Σαββάτου στο Ρίο, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ που συναντήθηκε με κομματικά στελέχη από Ρίο, Αραχωβίτικα και Άγιο Βασίλειο.

Ο Αχαιός Πολιτευτής, που εντείνει μέρα με τη μέρα τις επαφές και τις περιοδείες του, επιχείρησε να ενθαρρύνει τους συνομιλητές του για την πορεία της παράταξης, λέγοντας εξαρχής πως “η ΝΔ δεν θα πάει βουβά στις κάλπες, αλλά ανοίγοντας διάπλατα όλα τα θέματα που καίνε τον απλό πολίτη και επαγγελματία, γύρω από τα οικονομικά, τα εργασιακά, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την ανεργία και την ανάπτυξη, καταθέτοντας ξεκάθαρα συγκεκριμένες προτάσεις, υλοποιήσιμες και κοστολογημένες”.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,άκουσε προβληματισμούς και προτάσεις για το κόμμα και τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες- για τα οποία δεσμεύτηκε να αναζητήσει απαντήσεις και λύσεις μέσα από παρεμβάσεις του – ενώ κατόπιν φραστικών προκλήσεων, επέμεινε σ’ ένα από τα ζητούμενα αυτών των εκλογών, που είναι τα πρόσωπα και η συμπόρευσή τους με το κόμμα. Είπε συγκεκριμένα:
“Σ’ αυτές τις εκλογές – πέραν των όσων σημαντικών διακυβεύονται – υπάρχει μια πάλη μεταξύ του παλιού και του κανούργιου.Του δοκιμασμένου και φθαρμένου με το φρέσκο και το νέο. Αυτό τρομάζει πολλούς, που καλομάθανε σε καρέκλες και αξιώματα. Σ’ αυτές τις εκλογές τ’ αλλάζουμε όλα. Ή όλα ή τίποτα. Κάνουμε νέα αρχή και απαντάμε στο σήμερα με επικαιροποιημένες πολιτικές προτάσεις – δίχως ξεπερασμένες κομματικές αγκυλώσεις- αλλάζουμε τη σχέση με τους ψηφοφόρους μας, με την κοινωνία, με άλλη νοοτροπία και άλλες βλέψεις”.
Νωρίτερα ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος είχε περιοδεύσει σε Ρίο και Ακταίο.