Η πρόσβαση στην υγεία στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να μη λαμβάνουν επείγουσα περίθαλψη, αν την χρειαστούν κατά την περίοδο νοσηλείας τους . Σώζεται μια ζωή, χάνεται μια άλλη και η διαφορά ήταν ότι ο πρώτος  ασθενής είχε στη διάθεσή του λύσεις πρακτικές, ιατρικές, που απέτρεψαν το μοιραίο..Στην Ελλάδα σήμερα τα νοσοκομεία  υπολειτουργούν  και οι γιατροί  ..λειτουργούν  με όπλα τη φιλοτιμία και τον όρκο που έδωσαν.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η βοήθεια που   μπορούν να δώσουν σε ασθενείς που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης είναι περιορισμένη.

Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι εάν οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές στον κλάδο Υγείας σε ένα ή δύο ταμεία. Οι εργαζόμενοι δε θα έπρεπε να πληρώνουν καμία εισφορά στον κλάδο Υγείας και όλες οι παροχές, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα στους αναπήρους, έπρεπε να προσφέρονται από το κράτος εντελώς δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης, του ύψους του μισθού, αν είναι άνεργοι κ.λπ., καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.
Μένουν οι μισοί γιατροί στη διάθεση του Νέου φορέα..
Οι αμοιβές που προβλέπονται για τους συμβεβλημένους ελευθέρους επαγγελματίες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, οδηγούν  στο να υποτάσσονται  δουλικά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς η μίσθωση έργου που προβλέπει ο κανονισμός είναι εξευτελιστική…
Αυτός είναι ο εκφυλισμός του Ε.Σ.Υ.
Στις 7 Απριλίου «γιορτάσαμε» στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ;;;….                                          

                                                                      Νατάσα  Ράγιου

 

                                                          Υποψήφια Βουλευτής  Αχαΐας  Ν.Δ.