Συνεδριάζει αύριο Μεγάλη Τρίτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ν.ε.ο. Πατρών – Αθηνών 28, 1ος όροφος, Πάτρα), το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας, υπό την προεδρία του περιφερειακού συμβούλου Ευγένιου Μπαλκάμου.Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στην οποία, πέραν των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν σ’ αυτό, θα παραστούν και ο δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής Άρης Σταθάκης (με μακρά διαδρομή και προσφορά στα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής) και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Ευγένιος Μπαλκάμος και Αντιπρόεδρος ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Πετρόπουλος. Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου συμπίπτει χρονικά και με την έξοδο των εκδρομέων για την γιορτή του Πάσχα και την ανάγκη τήρησης από μέρους των οδηγών όλων των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Περιγράφοντας τον ρόλο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «το Συμβούλιο θα μελετά, θα αξιολογεί, θα διαμορφώνει και θα προτείνει συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας αλλά και με βάση τις γενικότερες πολιτικές που απορρέουν από το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα 2011-2020. Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θα κατατείνει, κυρίως, στην εκπόνηση και παρακολούθηση του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2011-2020 στο οποίο θα εξειδικεύονται οι προτεραιότητες μας σε περιφερειακό επίπεδο και θα τίθενται συγκεκριμένοι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι».