Μικρό θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί ο καλός, τελικά, καιρός που παρ’όλο που έδειχνε έτοιμος για βροχή (εξάλλου έβρεξε κατά τη διάρκεια της ημέρας), τελικά …επέτρεψε να πραγματοποιηθεί κανονικά η συνάντηση των Επιταφίων του κέντρου του Αιγίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ως είθισται. Μάλιστα, φέτος η τελετή τιμήθηκε με την παρουσία του Ιάπωνα πρέσβη στη χώρα μας κ. Hiroshi Toda, ο οποίος φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Αιγιάλεια μαζί με τη σύζυγό του, που είναι Χριστιανή Ορθόδοξη (!)

Οι επιτάφιοι των Ιερών Ναών Παναγίας Φανερωμένης, Ταξιαρχών, Εισοδίων, Αγίας Τριάδας και Αγίου Ανδρέα, συνοδεύονταν από χιλιάδες πιστούς που σχημάτισαν πομπή μέχρι το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αιγίου και της παιδικής χορωδίας της ενορίας των Ταξιαρχών, η συνάντηση των επιταφίων είχε όπως κάθε χρόνο μυσταγωγικό χαρακτήρα. Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί η παρουσία των Προσκόπων της πόλης, καθώς και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αιγίου.

Ανάμεσα στους επισήμους, διακρίναμε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλο, το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Φιλιππόπουλο, το δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Φιλιππόπουλο, τον σύμβουλο της Δ.Κ. Αιγίου κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους υποψηφίους βουλευτές της Ν.Δ. Νατάσα Ράγιου και Άγγελο Τσιγκρή, του ΛΑ.Ο.Σ. Γεωργία Ντάτσικα, της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο κ.α.

 

 

 

της:Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr