Δείγμα γραφής για τις προθέσεις και την πολιτική σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους πυρόπληκτους νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αχαΐα, αποτέλεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους των αντίστοιχων Επιμελητηρίων.   Ο Πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε θετική άποψη για τα αιτήματα που του εξέθεσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων-μεταξύ των οποίων και ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας από την Αχαΐα -και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην αποπληρωμή των δύο δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτων δανείων, που λήγουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Επίσης, θετικός ήταν ο κ. Σαμαράς στο αίτημα  μεσολάβησης για συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τα Επιμελητήρια των έξι πυρόπληκτων νομών στις επόμενες μέρες, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής και των μη εγγυημένων δανείων, σύμφωνα με τη διάρκεια αποπληρωμής των εγγυημένων, καθώς και να συζητηθεί το αίτημά τους για την αλλαγή βάσης υπολογισμού των επιτοκίων.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την προτεραιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην χώρα και ειδικότερα στις περιοχές που έχουν πληγεί στο παρελθόν . Και αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την Αχαΐα και την Ηλεία, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έκανε πολιτική στα αποκαΐδια ως αντιπολίτευση , αλλά και στη συνέχεια ως Κυβέρνηση αμέλησε προκλητικά ακόμη και τις τυπικές υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρηματίες που επλήγησαν από τις καταστροφές.

Σε εποχές κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, είναι χρήσιμο να επισημαίνονται οι διαφορές. Και είναι επίσης χρήσιμο να γίνονται συγκρίσεις, για να διαπιστώνεται εν τοις πράγμασι ποιοί λένε την αλήθεια και ποιοί για δύο και πλέον χρόνια “πέταξαν στην πυρά” τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας επιχειρηματίες…