Τάραξε την πόλη του Αιγίου η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της αγοράς και μάλιστα από επαγγελματίες –όπως φαίνεται- ληστές με …αποκριάτικες μάσκες.

Συγκεκριμένα χθες λίγο μετά τις 12:00 και ενώ το κέντρο της πόλης του Αιγίου ήταν γεμάτο κόσμο, άγνωστοι άνδρες χτύπησαν την πόρτα του κοσμηματοπωλείου Μουζακίτης, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος άνοιξε την πόρτα προκειμένου να μπει ο «πελάτης» που του είχε χτυπήσει το κουδούνι, αφού στο συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο υπάρχει πόρτα ασφαλείας. Ο άνδρας μπήκε μέσα αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή και ακολούθησε ο συνεργός του ενώ ο κοσμηματοπώλης αντιλαμβάνεται πως οι δύο άνδρες φορούσαν μάσκες  σαν τα προσωπεία που φορούν ηθοποιοί τα οποία εφαρμόζουν ακριβώς στο πρόσωπο και δεν αναγνωρίζονται εύκολα… Μόλις το συνειδητοποίησε πλησίασε το συναγερμό για να καλέσει σε βοήθεια και τότε ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε το όπλο (καραμπίνα) χωρίς ευτυχώς να πυροβολήσει αλλά τον χτύπησε με το πίσω μέρος στο κεφάλι.

Ο δεύτερος δράστης εκείνη τη στιγμή γέμιζε το σάκο του με κοσμήματα που υπήρχαν στη βιτρίνα και αδειάζοντας παράλληλα τα συρτάρια και τις γυάλινες προθήκες. Το μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί εύκολα να υπολογιστεί καθώς οι δράστες πήραν όσα κοσμήματα βρέθηκαν μπροστά τους, ωστόσο είναι βέβαιο ότι πρόκειται για κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Έχοντας δράσει ανενόχλητοι στην ουσία για περίπου τρία λεπτά, καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν χτυπημένος οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα και διέφυγαν από την οδό Καποδιστρίου κατευθυνόμενοι προς την πλευρά του Άγ. Ανδρέα ενώ κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούσε να δει τον τρόπο διαφυγής των δραστών.

Αμέσως μετά από τους ληστές, από το κατάστημα βγήκε αιμόφυρτος ο ιδιοκτήτης καλώντας σε βοήθεια και τότε μόνον οι διπλανοί καταστηματάρχες και οι διερχόμενοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξαν κάποιοι που επιχείρησαν να τους ακολουθήσουν αφού είδαν ότι διέφυγαν προς τα σκαλάκια ωστόσο οι δύο οπλισμένοι άντρες είχαν εξαφανιστεί…

Σύμφωνα με τους μάρτυρες αλλά και τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρόκειται για δύο άντρες ένα κοντό και ένα πιο ψηλό γεροδεμένο, με ξανθά μαλλιά (ή περούκα).

Ο τρόπος δράσης σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ παραπέμπει σε επαγγελματίες αφού πρόκειται αναμφίβολα για ένα μελετημένο σχέδιο δράσης τόσο ως προς το χτύπημα όσο και ως προς την διαφυγή τους, αφού η μικρή απόσταση που είχαν να διανύσουν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δε θα`ταν εύκολο για κάποιον περίοικο να ακολουθήσει πεζός… δύο οπλισμένους άνδρες, παραπέμπουν σε πολύ μελετημένες κινήσεις.

Παρότι η Αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο και οι άνδρες της Ασφάλειας στην κυριολεξία «χτένισαν» την περιοχή καμιά μαρτυρία δεν είναι ικανή να προσθέσει κάποιο σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση. Από την πλευρά της Ασφάλειας ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση χωρίς μέχρι χθες βράδυ να υπάρχει κάποια εξέλιξη.