Με αφορμή το εξώδικο που εστάλη από τη Δημοκρατική Συμμαχία στον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση και τον διοικητή της ΑΤΕ Θ. Παντελάκη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σχολίασε:

«Η μεθόδευση ψήφισης τροπολογίας την τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Βουλής, μέσα στις Άγιες μέρες του ΠΑΣΧΑ, για τα «δανεικά και αγύριστα» των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, καταδεικνύει την εμμονή τους στην ίδια καταστροφική συμπεριφορά, που οδήγησε σε χρεοκοπία το πολιτικό σύστημα και συσσώρευσε τόσα δεινά στους Έλληνες πολίτες.

Τα 30εκ. ευρώ των δόσεων της χρηματοδότησης εννέα μηνών από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 «βαφτίστηκαν» εν μια νυκτί «ακατάσχετα», την ίδια ώρα που ελεύθεροι επαγγελματίες μισθωτοί-συνταξιούχοι και υπερχρεωμένα νοικοκυριά δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης για να διασώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία που απειλούνται με κατασχέσεις από τις τράπεζες.

Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να κινηθεί νομικά προκειμένου να ακυρώσει στην πράξη την τροπολογία της «ντροπής» εκφράζει όχι μόνο τη βούληση όλων των στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού που επιζητά επιτέλουςδιαφάνεια και ισονομία αδιακρίτως και απαιτεί από τους Έλληνες πολιτικούς να σεβαστούν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν το ποια πρόσωπα θα εμπιστευτούν να στείλουν στη Βουλή, ώστε αυτά να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους για αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και κυρίως την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους».