Σε μία πρώτη παρέμβαση που αφορά στα οικονομικά των Υποψηφίων Βουλευτών της ΝΔ και στα προεκλογικά τους έξοδα εν μέσω κρίσης, προχώρησε ο Πολιτευτής Αχαΐας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, λαμβάνοντας υπ όψιν τις δυσκολίες της κοινωνίας αλλά και την εγκύκλιο του κόμματος που αναφέρεται – ούτε λίγο ούτε πολύ – σε κάλυψη των απολύτως απαραίτητων για την προβολή των πολιτευόμενων. Σε δήλωσή του αναφέρει:


“Την ώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει και η φτώχεια ταλανίζει όλο και περισσότερους Αχαιούς, αναρωτιέμαι πως θα νιώσουν οι πολίτες-ψηφοφόροι, βλέποντας σε λίγες ημέρες όλους εμάς τους υποψήφιους βουλευτές να δαπανούμε χιλιάδες ευρώ για το προεκλογικό μας υλικό. Η κοινωνία μας έχει προκληθεί πολύ και με πολλά από τα κακώς κείμενα του πολιτικού συστήματος και το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να προκαλείται με καθετί που θα αφορά στην προσωπική προβολή πολιτικών προσώπων στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ήδη κάποιοι μονοπωλούν ορισμένα Μ.Μ.Ε – προφανώς και όχι αφιλοκερδώς – και άλλοι ετοιμάζονται για “τρελά νούμερα” σε προεκλογικές δαπάνες, όταν γύρω τους υπάρχει πείνα και δυστυχία! Είναι βέβαια δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να καθορίσει τους τρόπους και το εύρος της προβολής του, ωστόσο άποψή μου είναι πως σ’ αυτές τις Εθνικές Εκλογές δεν κρίνεται μόνο το μέλλον της χώρας, που είναι και το κυρίαρχο,αλλά και το κατά πόσο οι πολιτικοί που θέλουν να εκλεγούν για να εργαστούν επ’ αυτού του στόχου έχουν επίγνωση της κατάστασης και πάνω απ΄όλα ενστερνίζονται την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μισθωτοί, συνταξιούχοι,επαγγελματίες και τόσοι άλλοι.
Σε μία λοιπόν πρώτη συλλογική κίνηση συναντίληψης της δυσμενούς κοινής οικονομικής κατάστασης, προτείνω την από κοινού δημιουργία και έκδοση προεκλογικού ενημερωτικού φυλλαδίου, στο οποίο η παρουσίαση όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην Αχαία θα είναι ισοδύναμη καθώς και η διανομή αυτού ανά το νομό. Πολλά άλλα θα μπορούσαν να γίνουν με φειδώ αλλά απαιτούν ευρεία συζήτηση και πάνω μία μεγάλη απόφαση. Ότι παράγουμε και προάγουμε πολιτική και δεν αρκούμαστε σε επίπλαστα “κλισέ” προεκλογικής βιτρίνας δίχως ουσιώδες αντίκρυσμα!
Κι ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Μερικές φορές ακόμα κι ο συμβολισμός από μόνος του αρκεί για να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ζούμε στην ίδια κοινωνία με τους ψηφοφόρους μας…κι όχι ο καθένας από μας σ’ έναν άλλο δικό του πλούσιο πλανήτη”!