Σε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα του Δημοσιογράφου και Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) κ.Ανδρέα Αδαμόπουλου απάντησε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος προσεκλήθη στον ραδιοθάλαμο της Πάτρας, προκειμένου να προβάλει τις απόψεις του κόμματός του, σε μία σειρά από θέματα.

 

Κατ’ αρχήν απάντησε στο ερώτημα για την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από τη Ν.Δ έναντι του πρώτου τον Μάϊο του 2010, λέγοντας: “Διαφέρουν χρονικά και ουσιαστικά. Το πρώτο έγινε αποδεκτό προμελετημένα και παθητικά από τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και δεν είχε στίγμα ανάπτυξης,παρά μόνο φόρους, περικοπές, χαράτσια και υψηλό επιτόκιο. Τότε δεν άκουγαν τον Σαμαρά που φώναζε μονάχος του για λανθασμένη συνταγή. Το δεύτερο ήρθε ως  αναπόφευκτο, σε μία κατάσταση “μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα”, προς αποφυγήν εξόδου της χώρας από το Ευρώ και χρεοκοπίας που θα οδηγούσε σε χάος. Επετεύχθη κούρεμα, τριάντα δεκαετιών περιθώριο για αποπληρωμή, χαμηλό επιτόκιο και πάνω απ’ όλα μέσω αυτού χρόνος για σταθερότητα, πάγωμα της ύφεσης και ανάκαμψη από το 2013″. Και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος κατέληξε επ’ αυτού:  “Δεν μας σώζουν πολλά από τα μέτρα αλλά θα επαναπροσδιοριστούν οι πολιτικές με Πρωθυπουργό Σαμαρά. Δεν θέλαμε Πρωθυπουργό τον Σαμαρά  σε μία χώρα χρεοκοπημένη, σε μία Ελλάδα…στάχτη”!

 

Σε ότι αφορά την μη επίτευξη της αυτοδυναμίας, ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν έχει χαθεί όσο το εκλογικό σώμα μεταβάλλεται καθημερινά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κατάσταση για τη ΝΔ δεν είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Αναρωτήθηκε εξάλλου “αν κάποιοι θέλουν να κυβερνήσει  τη χώρα ο Στρατός ή όλοι αυτοί που το παίζουν ανέξοδα Πατριώτες, Αντιμνημονιακοί και Επαναστάτες”.

 

Τέλος ξεκαθάρισε πως το “πολιτικό σύστημα πρέπει να ανανεωθεί και ν’ αλλάξει εκ βάθρων με πρόσωπα που θα λένε λίγα και απλά. Εμείς θα κάνουμε όσα λέμε, όσα μπορούμε γιατί ξέρουμε πως συμμετέχοντας με ειδικό σκοπό στην Κυβέρνηση Παπαδήμου  δεν θα υπάρξει καμιά περίοδος χάριτος και ο όγκος των θεμάτων που καίνε δεν επιτρέπουν ισορροπίες, πειραματισμούς και δηλώσεις άγνοιας της Ελ