Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η κοινωνία ακόμη και σήμερα, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, αναζητά το δρόμο ο οποίος θα τη βγάλει από την κρίση.

Αναμφισβήτητα αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Ο κατακερματισμός εμφανίζεται σίγουρος.

Αυτό το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί είναι η θετική ψήφος.

Τιμωρία των δύο κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα θετική ψήφο για ένα σίγουρο ευρωπαϊκό αύριο».

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απέναντι στους πολίτες:  Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθηγητής Γιώργος Μπήτρος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:«Ο δραστικός περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί αναγκαία συνθήκη νομιμότητας, ισονομίας και δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ωστόσο, η αναφερόμενη στον Τύπο πρόθεση των ελεγκτικών μηχανισμών να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των Ελλήνων πολιτών, δεν διασφαλίζει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ θα μετατρέψει την οικονομία μας σε οικονομία μετρητών.

Η προσχηματική παρακολούθηση κάθε οικονομικής συναλλαγής των πολιτών, θέτει σε προφανείς κινδύνους τις ατομικές ελευθερίες και παραβιάζει βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία πληροφορεί τους εμπνευστές των γραφειοκρατικών και «οργουελικών» σχεδίων ελεγχόμενης δημοκρατικότητας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ότι δεν θα το επιτρέψει».

Η Κρήτη έπαψε να είναι πράσινη: Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις: «Η απόλυτη κατάρρευση του δικομματισμού που πληρώνει σήμερα την εγκληματική ολιγωρία και την προσήλωσή του στα συμφέροντα και στις συντεχνίες, αποτυπώνεται πλέον σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Για μήνες, κομματικά επιτελεία και διαπλεκόμενοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. είχαν ξεκινήσει έναν αδυσώπητο πόλεμο εναντίον της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με ψεύδη, αλλά και αλλοιωμένες μετρήσεις. Η προσπάθειά μας όμως για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα με ανάπτυξη και υγιή οικονομία δικαιώνεται, αφού πλέον, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν και επίσημα στη Δημοκρατική Συμμαχία τη θέση που της αρμόζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα «ΝΕΑ», η Δημοκρατική Συμμαχία φθάνει το 3,8%, ενώ η έρευνα της MARC για το «ΕΘΝΟΣ» αλλά και η  RASS για τον «Ελεύθερο Τύπο» δικαιώνει την στάση και τις προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ. που με άνεση πια μπαίνει στη Βουλή.

Η δυναμική της Κρήτης όμως, που δεν αποτυπώνεται στις αθηναϊκές μετρήσεις και ήδη από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές είχε δείξει πως πιστεύει την Δημοκρατική Συμμαχία, απαντά δυναμικά σήμερα με δημοσκόπηση της POLISrc για το Flashnews.gr στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Έτσι, σύμφωνα με τα ευρήματα, προκύπτουν τα εξής στοιχεία: Η Κρήτη όχι απλά έπαψε να είναι πράσινη, αλλά και τα δύο «μεγάλα» κόμματα εισπράττουν πια αυτό που τόσα χρόνια καλλιέργησαν, την απόρριψη.

Οι πολίτες του τόπου μας, στηρίζουν τη Κρήτη. Στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Τα αποτελέσματα της POLISrc: