Περιστατικό παρ’ολίγον κλοπής αναστάτωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τη γειτονιά της Αγίου Μελετίου. Συγκεκριμένα, άγνωστοι διαρρήκτες προσπάθησαν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Αίγιο, όμως τα σχέδιά τους δεν ευόδωσαν.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12.30 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική πόρτα του κτιρίου που στεγάζει τη ΔΕΥΑ (αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, όπως και το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου). Ακολούθως, μπήκαν στο γραφείο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης και χωρίς να προσπαθήσουν να το ανοίξουν επί τόπου, προσπάθησαν να το μεταφέρουν έξω. Όμως, το χρηματοκιβώτιο τους γλύστρησε και έπεσε στην είσοδο, κάνοντας θόρυβο και ξυπνώντας τόσο τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που μένει στο ρετιρέ, όσο και γείτονες. Έτσι, οι δράστες και παρ’ολίγον κλέφτες τράπηκαν σε φυγή, παρατώντας το χρηματοκιβώτιο στη σκάλα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η επιχείρηση δεν προστατεύεται από συναγερμό, αν και όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Λάμπης Χριστόπουλος, στο χρηματοκιβώτιο δεν μένουν ποτέ σημαντικά ποσά παρά μερικά ψιλά για τις πρώτες οικονομικές συναλλαγές της επόμενης μέρας. Πάντως, γείτονες αναφέρουν πως το σημείο τις νυχτερινές ώρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, κυρίως λόγω του ελλιπούς φωτισμού.

Του θέματος έχει επιληφθεί η Ασφάλεια Αιγίου.

Της: Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr