Η επεξεργασμένη πρόταση της ΔΗΣΥ  παράγει πρακτικά αποτελέσματα  για τους χιλιάδες  Έλληνες δανειολήπτες  Με στόχο την διευκόλυνση χιλιάδων δανειοληπτών ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Επιτροπής Εκλογών & αναπ.Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ προέβη στην κάτωθι δήλωση:«Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών που εγκλωβισμένοι στις τράπεζες έχουν χάσει το χαμόγελο από τα χείλη τους. Την επόμενη ημέρα των εκλογών βασική προϋπόθεση για τη Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένας βελτιωμένος νόμος στον οποίο θα κληθούν να συμφωνήσουν όλοι, ούτως ώστε να ελαφρύνουμε τους Έλληνες πολίτες από τα σημερινά τους βάρη και η ξεκάθαρη πρόταση της ΔΗΣΥ αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος για χιλιάδες νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες.

-Η επαναοριοθέτηση του ύψους των οφειλών για τα ποσά που θα κληθούν τελικώς να καταβάλουν οι δανειολήπτες με παράλληλη παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων είναι ο «λόγος τιμής» της Ντόρας Μπακογιάννη με τους χιλιάδες δανειολήπτες που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε υποχρεώσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

-Η κοινωνική τριετή ενίσχυση με την μορφή δανείου 400€ το μήνα σε 500.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το κύριο εισόδημα του νοικοκυριού προέρχεται από μέλος που είναι κάτω των 60 ετών είναι η απαραίτητη «νέα σύμβαση ζωής» της ΔΗΣΥ με τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Ήδη η επεξεργασμένη πρόταση της ΔΗΣΥ που έχει τεθεί υπόψιν της τρόικας και έχουν και αυτοί κατανοήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, παράγει πρακτικά αποτελέσματα  για τους χιλιάδες δανειολήπτες που το έχουν ανάγκη.

Χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για απεγκλωβισμό των δανειοληπτών από νοσηρές καταστάσεις που καταστρέφουν τη ζωή τους και τη «μάχη» αυτή θα τη κερδίσουμε!!».