Στη Δυτική Αχαία, περιόδευσε την Μεγάλη Τετάρτη ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να δει από κοντά δεκάδες πολιτικούς του φίλους αλλά και για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με πολίτες της περιοχής. 

Αρχικά παρακολούθησε την Ακολουθία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στην οποία και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ακολούθως φιλοξενήθηκε στο “Χρυσοπούλειο” Πνευματικό Κέντρο όπου είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης, ιδιαιτέρως για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εντύπωση του προκάλεσε η δημιουργική δουλειά των αγοριών και κοριτσιών του Κατηχητικού της Ενορίας, με επίκαιρη κατασκευή μίας σειράς από πανέμορφες λαμπάδες της Αναστάσεως. Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος αφού συνεχάρη τις υπεύθυνες του Τμήματος, αγόρασε λαμπάδα σαν μία κίνηση συμβολική για να εκφράσει τον θαυμασμό του ως προς το έργο τους.
Εν συνεχεία ο Πολιτευτής συναντήθηκε στο Ξενοδοχείο “Δύμη” με συνεργάτες του στην Δυτική Αχαία εν όψει των εκλογών, από τους οποίους και ζήτησε “ειλικρίνεια και χαμηλούς τόνους απέναντι στο εκλογικό σώμα”,τονίζοντας ενδεικτικά: “Ας μην τρελάνουμε τον κόσμο με τηλέφωνα και πιέσεις μέχρι τις εκλογές. Ο πολίτης έχει πολλά και πραγματικά  προβλήματα και ξέρει να κρίνει κόμματα και πρόσωπα. Η ελπίδα από το νέο πρέπει να προβληθεί και η αλλαγή όλων με κυβέρνηση Σαμαρά και μόνο, χωρίς συμβιβασμούς και πειραματισμούς”. 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο υπ.βουλευτής δείπνησε στο Καλαμάκι μετά από πρόσκληση κομματικών στελεχών της περιοχής και βέβαια στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι επικείμενες  εκλογές. Κι εκεί ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος υπερτόνισε: “Το παλιό φεύγει, με τις όποιες ευθύνες έχει. Η ανανέωση θα τονώσει την ψυχολογία των πολιτών παράλληλα με την άσκηση πολιτικής τομών, βελτιωτικών αλλαγών στα οικονομικά δεδομένα  και  ευκαιριών απασχόλησης σε νέους και νέες, που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα…και η πατρίδα τους οφείλει ένα καλύτερο αύριο. Μακρυά από παλαιοκομματικά ταξίματα που μετεκλογικά αποδεικνύονται κοροϊδία”, κατέληξε.