«Χαράς ευαγγέλια» στη δημοτική αρχή μετά την χθεσινή ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης Αυτό που φάνταζε σαν… ουτοπία με δεδομένη την άσκηση πίεσης από πολλές πλευρές για το δήμο Αιγιαλείας, αγγίζει πλέον την πραγματικότητα ανοίγοντας το δρόμο για οριστική λύση του «βραχνά» της διαχείρισης των απορριμμάτων.Μια μόλις μέρα πριν την διάλυση της Βουλής ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαϊου, «πέρασε» νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο περιλαμβάνεται και νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάγεται άρθρο βάσει του οποίου θα επιτρέπεται πλέον η κατασκευή μικρών μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και η αλλαγή των περιφερειακών σχεδιασμών, ανοίγοντας το δρόμο στο δήμο Αιγιάλειας να προχωρήσει για την κατασκευή μικρής μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στα όριά του.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος το «πάλεψε» σε πολλά μέτωπα και ιδίως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, είναι απόρροια των προσπαθειών που έγιναν από πλευράς δήμου Αιγιαλείας μετά και τις συναντήσεις σε επίπεδο υπουργείων που εμπλέκονται στο θέμα.

Το τελευταίο διάστημα και μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Παπακωσταντίνου, που άκουσε με προσοχή το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας αφήνοντας σημαντικά περιθώρια για αλλαγές, η αισιοδοξία στις τάξεις της δημοτικής αρχής ήταν διάχυτη, παρότι ήταν φειδωλή στις ανακοινώσεις περιμένοντας προφανώς να ευοδωθούν οι προσπάθειες.

Η γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή της βουλής ήταν θετική, ωστόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας που παρακολουθούσε πάντα πολύ στενά τις εξελίξεις ανέμενα καρτερικά να περάσει η νομοθετική ρύθμιση και πράγματι χθες το απόγευμα ψηφίστηκε από τη βουλή η πολυπόθητη για τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας νομοθετική ρύθμιση.

Σε επικοινωνία με τον «Ημ» αργά χθες βράδυ, ο Στ.Θεοδωρακόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την οριστική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να βγαίνουν από τις τσέπες των δημοτών υπέρογκα κονδύλια.

Παρότι το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου από ιδιώτη στην Αιγιάλεια, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, ο Στ.Θεοδωρακόπουλος εδώ και αρκετό καιρό είναι σαφές ότι έχει αναλάβει το ρίσκο να προχωρήσει βλέποντας ως μοναδική «σανίδα σωτηρίας» την περίπτωση αυτή. Εάν οι προσπάθειες ευοδωθούν, αναμφίβολα θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική επιτυχία επίλυσης του σημαντικότερου ίσως  «βραχνά» των τελευταίων ετών για την περιοχή.

 

Δεσπ. Τριαντ.