Tην Παρασκευή, στις 2 Μαρτίου 2012 το πρωί, κλιμάκιο από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος με επικεφαλή τον κο. Γυφτάκη πραγματοποίησε αυτοψία σε οικία στην περιοχή του Τ.Κ. Μάγειρα της Συμπολιτείας Αιγιαλείας που είχε παρατηρηθεί το γεωλογικό φαινόμενο της ολίσθησης εδάφους μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Δήμο μας αυτή την περίοδο.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του ανωτέρω φαινομένου και κατόπιν της αυτοψίας των Γεωλόγων της Περιφέρειας που έκριναν ακατάλληλη την οικία όπου διέμεναν  45χρονος με την μητέρα του, το βράδυ της ίδιας ημέρας και κατά τις 8 οι διαμένοντες της οικίας επικοινώνησαν με τον Επικεφαλή της Πολιτικής Προστασίας κο. Φιλιππόπουλο Βασίλειο και τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη του φαινομένου και την επικινδυνότητα της κατάστασης όπου ευρίσκονταν. Ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας άμεσα ενημέρωσε το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο όπου και αποφασίστηκε η εκκένωση της οικίας και η μεταφορά των διαμενόντων σε ξενοδοχείο με την συνεργασία του Γραφείου της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας και την κα. Ψυχράμη Βασιλική.

 

Από το βράδυ της Παρασκευής η συγκεκριμένη οικία εκκενώθηκε και η συγκεκριμένη οικογένεια φιλοξενείται  σε ξενοδοχείο της Παραλίας Συμπολιτείας.