Τη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησις Ακράτας με το γνωστό και καταξιωμένο σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ο σύλλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ είναι από τους  αρχαιότερους συλλόγους της Αιγιάλειας,   διαθέτει θεατρικό τμήμα για περισσότερα από 90 χρόνια, και ιδιόκτητη θεατρική σκηνή εδώ και 85 χρόνια. Τα τελευταία 25 χρόνια το θεατρικό τμήμα του συλλόγου έχει ανεβάσει 28 θεατρικά έργα και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 240 παραστάσεις.Για τη φετινή χρονιά ο σύλλογος επιθυμώντας να  κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά προγραμματίζει να ανεβάσει το , για πολλούς καλύτερο έργο του νεοελληνικού θεάτρου, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η διαφορά με τις άλλες χρονιές είναι το γεγονός ότι  οι συντελεστές της παράστασης – πλην των ηθοποιών  – θα είναι επαγγελματίες και μάλιστα από τους καλύτερους του είδους τους.

Η σκηνοθεσία του έργου ανατέθηκε στον Κώστα Φαρμασώνη. Ο Κώστας Φαρμασώνης έγινε γνωστό στο πανελλήνιο με την θητεία του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου την περίοδο 1987-1999, όπου και πραγματοποίησε 30 παραγωγές με ελληνικό και ξένο κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Berliner Ensemble και Theater in der Josefstadt, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού για θέματα Θεάτρου, Παραστατικών Τεχνών και Σύγχρονου Πολιτισμού, δίδαξε από το 1988 ως το 2005 στα Θεατρικά Σεμινάρια του ΥΠ.ΠΟ. και του ΥΠ.Ε.Π.Θ.  για εκπαιδευτικούς και ερασιτέχνες σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Η συνεργασία του με το θεατρικό τμήμα της Αναγέννησης, χωρίς αμφιβολία , βάζει το τμήμα  σε μια νέα αναβαθμισμένη τροχιά.

Η Αυλή των Θαυμάτων, θα παρουσιαστεί στην Ακράτα και το Αίγιο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) προγραμματίζονται παραστάσεις σε όλη την Αιγιάλεια, καθώς και σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.