Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για μια φτωχή οικογένεια στα Βαλιμίτικα, καθώς το πλινθόκτιστο σπιτάκι τους στα Βαλιμίτικα (στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών) κάηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου, που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η οικογένεια, που αποτελείται από μια χήρα με δύο παιδιά στην εφηβεία και τη γιαγιά τους, ευτυχώς δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της έκρηξης που σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, όπως και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους. Πιθανότατα η φιάλη εξερράγη λόγω διαρροής, πάντως το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει το έργο της έρευνας για τα ακριβή αίτια της καταστροφής.

 

Από τώρα πάντως, ξεκινά ο Γολγοθάς για την άτυχη οικογένεια, καθώς βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, με τα λιγοστά της υπάρχοντα να’χουν γίνει στάχτη. Επιτακτική είναι η ανάγκη για βοήθεια από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ειδοποιηθεί για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες αρωγής της οικογένειας με είδη πρώτης ανάγκης.

πηγη: filodimos.gr/Πέπη Σπηλιωτοπούλου