Το Σαββατοκύριακο το σχολικό πρωτάθλημα Ο ΣΟ Πατρών είναι ο φετινός πρωταθλητής της ΕΣΣΠ και θα λάβει μέρος στην τελική φάση της Α΄ Εθνικής στο σκάκι.

Η Ένωση Σκακιστών Αιγιαλείας, χωρίς πίεση (αφού είχε εξασφαλίσει την παραμονή), κατέβηκε χωρίς 6 βασικούς και παρ΄όλα αυτά πήρε την ισοπαλία από τον Άγιο Βασίλειο. Νέα πρόσωπα οι Κων/νος Σιέμπος, Διονύσης Ζαπάντες, Μουρίκης Χρήστος, Σιρινιάν Ματθαίος, Πρίντζιος Λάμπρος και Ζαφειρόπουλος Στράτος.

Στον επόμενο ΠΟΑ’ Εθνικής του 2013 θα συμμετάσχουν 6 ομάδες:

1.Πέλοπας

2.ΝΕΠ

3.Ενωση Σκακιστών Αιγιαλείας

4.ΣΟ Ρίου

5.Πατραϊκός.

Ο Άγιος Βασίλειος θα γνωρίζει τον Ιούλιο, αν θα αγωνίζεται στον ΠΟΑ’ ή στην Β’ Εθνική, αναλόγως με το αν ο ΣΟΠ παραμείνει στην Α’ Εθνική ή όχι.

Στον αντίποδα τώρα οι δύο άλλες ομάδες της Αιγιαλείας δεν τα κατάφεραν. Έτσι ο ΑΣΟ Αιγίου με την ΑΣΑ Αιγιαλείας υποβιβάζονται στη Β΄ Εθνική.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα σχολικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΠ που θα πραγματοποιηθούν στις 17 & 18 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Το αρχοντικό της ευτυχίας”, περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, στην περιοχή της Μεσσάτιδας, κοντά στο ΚΤΕΟ και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο “Καμπέρος”, επί της οδού Δ. Σαρδελά.

Όσοι μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

έως και την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο email: [email protected]. Γιώργος Γεωργόπουλος τηλ. 6988 246 711