Με αφορμή τα κατά τόπους επεισόδια σε παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου – μεταξύ αυτών και στην Πάτρα – και τις δηλώσεις που επακολούθησαν, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:


“Για άλλη μια φορά, γνωστές και οργανωμένες κομματικές ομάδες με συγκεκριμένες ιδεοληψίες και τρόπους έκφρασης των απόψεών τους, μετέτρεψαν μία μαθητική παρέλαση με ιερό συμβολισμό, σε “ρινγκ”! Προφανώς κανενός είδους ασυλία και καμιά δυσάρεστη κοινωνική πραγματικότητα δεν τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως τιμωροί και προστάτες της χώρας ή της κοινωνίας ολόκληρης. Αν έχουν εναλλακτικές πολιτικές απόψεις, καλύτερες, δικαιότερες μα πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμες στην Ελλάδα της Ευρώπης του 2012 και των οικτρών αδιεξόδων της, ας δοκιμαστούν από το λαό στις κάλπες που στήνονται σε ενάμιση μήνα.
Δυστυχώς όμως, η παρουσία τους αδικεί κυρίως και πάνω απ’ όλα τις αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών ενάντια σε πολιτικές και πολιτικούς, που πίστεψαν, εξαπατήθηκαν, λεηλατήθηκαν, φτώχυναν, έχασαν ελπίδα, όνειρα και σχέδια. Στον δικαιολογημένο θυμό των πολιτών, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η διαρκής καταγγελία και διαμαρτυρία, η καπήλευση του πόνου και της δυστυχίας, η διατήρηση κομματικών συμβόλων ή η δημιουργία νέων κομματικών σχημάτων άνευ ιδεολογικού υπόβαθρου, κομμάτων άρνησης κι εφήμερων “αντί” αλλά και ουσιαστικής αντιπρότασης εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης.
Ξέρουμε ποιοι φταίνε, ακόμα κι αν αυτό μπορεί μας πονάει πολύ. Το να μουτζώνονται όμως ανοήτως ακόμα και λάθος άνθρωποι (όπως ο Μητροπολίτης και δημοτικοί ή στρατιωτικοί παράγοντες) κι όχι οι πραγματικοί ένοχοι, τότε σίγουρα οδηγούμαστε στο απόλυτο χάος. Το να κυριαρχεί η όποια κομματική ομάδα, του αυθόρμητου και ακαθοδήγητου πλήθους, τότε οδηγούμαστε σε αναρχία.
Από λόγια, σκηνές, διαδηλώσεις και εσχάτως και γιουχαρίσματα χόρτασε ο κοσμάκης! Καλύτερες, δικαιότερες και συγκροτημένες πολιτικές θέλει για να δει οικονομική ευμάρεια, επαγγελματικές ευκαιρίες, ανάπτυξη και παραγωγικότητα που θα οδηγήσουν και στην αναγκαία εθνική ανάταση”!