Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στα Σελιανίτικα ο 20ος Λαϊκός Δρόμος σε Ανώμαλο έδαφος που διοργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Σελιανιτίκων.

Παρά τη βροχή και το κρύο δήλωσαν συμμετοχή  102 δρομείς – αθλητές, ερασιτέχνες και παιδιά. Όμως κατόπιν των οδηγιών του παιδιάτρου κ Σ. Καρανικόλα, η επιτροπή των αγώνων αποφάσισε να ματαιώσει τους αγώνες των κατηγοριών μέχρι 12 ετών, διότι ήταν επικίνδυνο για την υγεία των μικρών αθλητών λόγω του ψύχους και της βροχής. Οι αγώνες για τους αθλητές άνω των 12 ετών διεξήχθησαν κανονικά και όπως πάντα με επιτυχία και αθλητικό πνεύμα.

Απονεμήθηκαν:  κύπελλο στον πρώτο των πρώτων, ασημί στεφάνι ελιάς στον πρώτο κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας ως εξής:

Πρώτος των πρώτων: Τασόπουλος Δημήτριος με χρόνο στα 5.500 χλμ. 16΄.59’’ έναντι του περσυνού 17΄.48 και του προπέρσινου 18΄04΄΄ , του 2009 18΄.50΄΄ τα οποία είχε φέρει ο ίδιος.

Επίσης βραβεύτηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχοντας κ. Κανελλής Γεώργιος (78 ετών).

Απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα στο Αθλητικό σωματείο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ» που συμμετείχε ομαδικά και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν: ο αντιδήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δ. Καμπέρης ,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων κ. Π. Δημακόπουλος,  ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ Γ. Κυριαζόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων κα Σ Γόνη – Καυκά.

Το Δ.Σ. επισημαίνει:  οι φετινοί αγώνες οφείλουν την  πραγματοποίησή τους στους ίδιους τους  αθλητές  μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και μη, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσήλθαν για να συμμετέχουν διαλύοντας τον προβληματισμό για τη διεξαγωγή τους, δείχνοντας αξιοθαύμαστη σωματική δύναμη αλλά και ανάγκη άθλησης, συναγωνισμού και άμιλλας. Γι’ αυτό τους εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια και λυπόμαστε που δεν δώσαμε φέτος την ευκαιρία στους μικρούς  να κάνουν το ίδιο, αλλά ως υπεύθυνοι και σεβόμενοι τις απόψεις των ειδικών, έπρεπε να τους προστατέψουμε.