Την περασμένη  Πέμπτη, στις 12:00 μμ, στη πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη  κυρίου Jean Loup KHUNDELFORGEαπονεμήθηκε το Μετάλλιο Αεροναυτικής (Μedaille de l’ Αeronautique) του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον τέως Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κύριο Αναστάσιο Τενεκούδη, «για την συμβολή του στην προαγωγή των αεροναυτικών θεμάτων των δύο χωρών  στην αμυντική βιομηχανία έρευνα και τεχνολογία, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή της Ελλάδας στο δορυφορικό πρόγραμμα παρατήρησης Helios 2 και την ανάπτυξη του πρωτοποριακού μη επανδρωμένου μαχητικού stealth αεροσκάφους UCAV NeuroN».

Η παρασημοφόρηση έγινε από τους Ακολούθους Άμυνας και Εξοπλισμών Σμήναρχο Gerard GAILHOUSTE και Συνταγματάρχη Bertrand DELMAS-MARSALET, παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο της Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων  ο τέως  υπουργός Θόδωρος Δαμιανός, ο γ.δ. του Ιδρύματος Τεχνών ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ  Φώτης Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αμυντικών Βιομηχανιών Γιώργος Τρουλλινός , ο αντιπρόεδρος  Κώστας Κουτσός, η διευθύντρια του Γραφείου  του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Σάκη Κυπραίου , ο πτέραρχος Γιάννης Ιωαννίδης, ο επίτιμος αρχηγός Αεροπορίας Γιώργος Αυλωνίτης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αστροναυτικής και  Αεροναυτικής Ελλάδος Στέφανος Τσολακίδης, ο αντιπρόεδρος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος πτέραρχος Παναγιώτης Παπαδάκης , ο τέως πρόεδρος του ΟΛΠ Δημήτρης Σαμόλης, ο συγγραφέας και υποστράτηγος  Γιάννης Παρίσης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Παπάγου Χολαργού Χρύσα Παρίση, η αντιδήμαρχος Φιλοθέης  Μαίρη Σαμόλη κ.α.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και  η Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ. και π. βουλευτής Αχαΐας  Νατάσα Ράγιου , στενή φίλη του κ. Τενεκούδη ( η σύζυγος του Δήμητρα Γεώργα κατάγεται από την Πάτρα)