Τις Κλειστές Φυλακές “Αγίου Στεφάνου” Πατρών επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών κι επαφών του με φορείς και αρχές του νομού, δίνοντας έτσι έμφαση σε θέματα ασφάλειας αλλά και ορθής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, σε μία περίοδο που τα πάντα υπολειτουργούν, οι περικοπές έχουν δυσχεράνει τη λειτουργία τους με σοβαρά επακόλουθα για τους πολίτες και την καθημερινότητα. Ο Πολιτευτής συνοδευόμενος από συνδικαλιστές σωφρονιστικούς υπαλλήλους, συναντήθηκε και συζήτησε επί πολλών, με τον Διευθυντή των Φυλακών, τον Αρχιφύλακα και αρκετούς εργαζόμενους,δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στην δυναμική του Καταστήματος. την φύλαξη, τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες της πολιτείας για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού συστήματος.
Ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος κατέθεσε τις απόψεις του και άκουσε με προσοχή τους υπεύθυνους των Φυλακών, κάνοντας λόγο εξ’ αρχής για “εγκαταλελειμμένη υπηρεσία παρά το σημαντικό έργου που επιτελεί και το γεγονός ότι οι κρατούμενοί του είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία βαρυποινίτες και ισοβίτες”.
Αφού περιηγήθηκε σε χώρους των Φυλακών και ενημερώθηκε για το έργο των υπαλλήλων, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε:
“Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Φυλακών πρέπει να εκσυγχρονιστεί, με καινοτόμες αλλαγές που ν’ απαντούν στις ανάγκες του σήμερα. Είναι αδιανόητο η ίδια η πολιτεία από τη μία να ρισκάρει τη φύλαξη 750 περίπου κρατουμένων με 60 υπαλλήλους που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι κι από την άλλη να μην παρέχει στους φυλακισμένους τα ανάλογα μέσα για την επάνοδό τους στην κοινωνία, αλλά και την δημιουργική απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια της κράτησής τους”.
Επιπλέον ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος συμφώνησε στην αποσυμφόρηση των Φυλακών, την λειτουργία των τριών νέων Φυλακών σε Σέρρες, Δράμα και Κρήτη, την ουσιαστική επαναλειτουργία των Αγροτικών Φυλακών, την διαρκή εκμάθηση και εκπαίδευση των κρατουμένων προς όφελος κι άλλων φορέων του δημοσίου, αλλά και το ξεκαθάρισμα του εργασιακού καθεστώτος των σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν συγκαταλέγονται – αν κι ένστολοι – στα Σώματα Ασφαλέιας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος ο υπ. βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού τομέα των Φυλακών, που σήμερα λειτουργούν με ένα παθολόγο, χωρίς Ψυχίατρο, Οδοντίατρο και νοσηλευτικό προσωπικό, καταλήγοντας: “Δυστυχώς όλα είναι στο έλεος του Θεού. Αν υπάλληλοι δεν πάλευαν και δεν αμύνονταν με προσωπικό κόστος τίποτα δεν θα είχε μείνει όρθιο. Ας ενσκήψει η πολιτεία στον τομέα αυτό κι ας μην τόσο σίγουρη πως το κακό αργεί να έρθει”!