ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Προς Πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γεράσιμο Βουδούρη

Αθήνα

Κύριε Πρόεδρε,

     Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες ως η λύση που θα είχαν οι ασφαλισμένοι στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα μόνο απογοήτευση και αγανάκτηση έχει φέρει στους ασφαλισμένους. Εξαίρεση από αυτή τη γενικότερη θλιβερή εικόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η περιοχή της Αιγιάλειας.

Στα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ Αιγίου κάθε ειδικότητα ιατρού έχει  δικαίωμα να εξετάζει έως 25 άτομα ημερησίως, εφόσον φυσικά διαθέτουν το αντίστοιχο εισιτήριο,  με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί. Στο Νοσοκομείο δε του Αιγίου εξυπηρετούνται δωρεάν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ οι μικροβιολογικές εξετάσεις διατίθενται δωρεάν εφόσον προηγηθεί κλείσιμο ραντεβού, κάτι που είναι εξαιρετικά μακροπρόθεσμο λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους ασφαλισμένους της Αιγιάλειας η στελέχωση του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του πρώην ΙΚΑ με ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας, και η προσθήκη ιατρού ενδοκρινολόγου. Τέλος, ο η μία θέση οφθαλμιάτρου που ήδη έχει συμβληθεί έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και χρειάζεται άμεσα η δημιουργία και δεύτερης οργανικής θέσης.

Στην εποχή που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βιώνουν τόσες δύσκολες καταστάσεις μία ακόμη απαξίωση, αυτή τη φορά στο θέμα της υγείας και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία τους υποβιβάζει στα έσχατα κοινωνικά στάδια, απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Ευαγγελίου Ευάγγελος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μούζουλας Βασίλειος