Μια έντονη ηλιακή καταιγίδα, που αρχικά αναμενόταν να προκαλέσει χάος από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών, έπληξε την γη, αλλά τελικά οι επιπτώσεις ήταν πολύ μικρές, ωστόσο ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η καταιγίδα δεν προκάλεσε τελικά σοβαρά προβλήματα σε δορυφόρους και συστήματα ηλεκτροδότησης. Επίσης δεν διαταράχθηκε η λειτουργία των συστημάτων πλοήγησης και δεν προκλήθηκαν διακοπές στην ενεργειακή κάλυψη περιοχών. Επιστήμονας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ανέφερε ότι η καταιγίδα χτύπησε με τέτοια κατεύθυνση ώστε να προκαλέσει τα λιγότερα προβλήματα, αλλά επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς η καταιγίδα συνεχίζεται.

Τα σωματίδια από τις εκρήξεις στην επιφάνεια του Ήλιου, αναμένονταν να πλήξουν τη γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των έξι εκατομμυρίων χλμ/ώρα.  Μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η καταιγίδα μπορεί να επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες, τους δορυφόρους, τα συστήματα πλοήγησης και τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδεχομένως να χρειαστεί να χαράξουν νέες πορείες στις πτήσεις τους για να αποφύγουν προβλήματα. Τελικά η καταιγίδα προκάλεσε τα λιγότερα προβλήματα που αναμένονταν.