Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου τα εγκαίνια του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ του Δήμου Αιγιάλειας, που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας της ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αιγιάλειας και είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας, που πραγματοποιείται σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί πρώτιστο καθήκον για τους Δήμους.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλο μεταξύ άλλων ανέφερε  την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να δημιουργεί και να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του εθελοντισμού και ευχαρίστησε όλους του εθελοντές καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τον κ. Παπαβραμόπουλο που συντονίζει την όλη προσπάθεια.

Στην ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετέχουν οι Κούσκουρη Βασιλική, Μπιρμπανάγου Μαρία, Παναγόπουλος Θανάσης, Σπηλιόπουλος Φάνης, Τσουκαλά Μαρία και Ψυχράμη Βασιλική.  Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί σε δύο αίθουσες του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, φοιτούν σήμερα περίπου 40 μαθητές της Α΄, Β’ και Γ’ Λυκείου.