Σε άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, στο ύψος του Πύργου, προσανατολίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε ο δρόμος να δοθεί ξανά, το συντομότερο δυνατόν, στην κυκλοφορία. Στο σημείο της κατολίσθησης βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής του Δήμου Αιγιαλείας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Αλεξόπουλος, μετά το τέλος της επίσκεψης, τόνισε ότι η Περιφέρεια κινεί ήδη τις διαδικασίες ώστε να αντληθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσό ύψους 225.000 ευρώ ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης. Ταυτόχρονα, και έως ότου ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, έχει γίνει επικοινωνία με τον στρατό ώστε μηχανήματα του να προχωρήσουν σε προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας επεσήμανε ότι εξαιτίας των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων το οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αιγιάλειας έχει υποστεί ζημιές σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι προβληματική. Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, την οδό Αιγείρα – Αμπελόκηποι όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από εκτεταμένη καθίζηση του οδοστρώματος καθώς και την οδό Πλάτανος – Καλαμιά.

Τον κ. Αλεξόπουλο συνόδευαν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Παναγιώτης Παγιασλής, η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων Γωγώ Παπαβασιλείου ενώ παρόντες ήσαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αιγιαλείας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Φιλιππόπουλος και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ακράτας Μαρία Καρρά, Βαλιμής Χρήστος Κουλούρης, Πλατάνου Μπέττυ Χασάπη, Μεσορουγίου Χαρ. Παπαδιαμαντόπουλος και Ζαρούχλας Παναγιώτης Τρίβας.