Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την καθυστέρηση στην λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες της Αιγιάλειας- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόσφατα η καταστροφική καταιγίδα που έπληξε την Αιγιάλεια ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για άμεση ανακούφιση των πληγέντων με είδη πρώτης ανάγκης και την έγκαιρη αποζημίωση για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν οι πλημμυροπαθείς.

Ζήτησα από την πρώτη στιγμή:

  • · Να καταγραφούν όλες οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.
  • · Να ανασταλεί αμέσως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων, επαγγελματιών και όλων των επιχειρηματιών της περιοχής που έχει πληγεί, απέναντι σε κάθε τρίτο και κυρίως στις τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
  • · Να υπάρξει μέριμνα για τους παραγωγούς που αφανίστηκαν οι καλλιέργειές τους.

Αντί για έργα, όμως, ακούμε και πάλι λόγια, υποσχέσεις, ταξίματα και από αποτέλεσμα μηδέν.

Άρχισαν, λοιπόν, πάλι οι εξαγγελίες, τα “κατόπιν ενεργειών μου”, οι συσκέψεις, τα ραντεβού με τους υπουργούς, οι τριμελείς επιτροπές, οι φανφάρες.

Αλλά η κοινωνία δεν ανέχεται άλλον παλαιοκομματισμό. Δεν ανέχεται άλλα παιχνίδια στην πλάτη της. Δεν ανέχεται άλλα… “μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα…”.

Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες και καλώ το σύνολο των βουλευτών του Νομού να υποβάλλουν κοινή ερώτηση στη Βουλή για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην Αιγιάλεια και την αποζημίωση των πληγέντων.

Καλώ και όλους τους ενεργούς πολίτες να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων καταδικάζουν -με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους- την Αιγιάλεια στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»._