Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την εγκατάλειψη της ορεινής Αχαΐας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων από κάθε έργο ανάπτυξης και υποδομής- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Απόλυτη εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η ορεινή Αχαΐα και συγκεκριμένα η περιοχή της Κλειτορίας και η ευρύτερη περιοχή Δάφνης, Αροανίας και Τριποτάμων, οι κάτοικοι της οποίας ζητούν:1. Τη βελτίωση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου και πρώτα και κύρια του οδικού άξονα της Ε-111. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής δεν διαθέτει ικανοποιητική σήμανση και παρουσιάζει κατολισθήσεις και ρήγματα.

2. Την αναβάθμιση του τυροκομείου της Κλειτορίας και τον εκσυγχρονισμό του με μηχανολογικό εξοπλισμό και μέσα.

3. Την αλλαγή της κοινής υπουργικής απόφασης για τους υφιστάμενους κτηνοτρόφους της περιοχής.

4. Την ανέγερση των εργατικών κατοικιών της Κλειτορίας, για τις οποίες έχει ήδη παραχωρηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση και έχει εκπονηθεί η ανάλογη μελέτη.

5. Την υλοποίηση του ήδη δημοπρατημένου έργου της ανάπλασης της Κλειτορίας.

6. Την αναβάθμιση και τη στήριξη του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κλειτορίας.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την ταλαιπωρία των κατοίκων των πρώην δήμων Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας, λόγω της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος, της Εφορίας και του Κέντρου Υγείας και την υπαγωγή τους στα αντίστοιχα των Καλαβρύτων, που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και κακής ποιότητας δρόμου.

Τέλος, οι κάτοικοι της Κλειτορίας, της Δάφνη και της Αροανίας ζητούν πάγια τη δημιουργία δύο αυτοτελών Δήμων στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με έδρες τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ότι από τις συνενώσεις του “Καλλικράτη” θα εξαιρούνταν οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει με προσοχή και να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα της ορεινής Αχαΐας που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα της οικονομικής κρίσης και απειλείται άμεσα με ερημοποίηση…»._