Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο θα βρεθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η χορευτική ομάδα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιάλειας για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Πίτας του Ηπειρώτη». Είναι η πρώτη φορά που η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας θα συμμετέχει στην εκδήλωση με χορευτική ομάδα, μετά την πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Το χορευτικό της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας θα παρουσιάσει χορούς της Κόνιτσας με αντίστοιχες φορεσιές, με τμήμα ενηλίκων χορευτών αλλά και παιδιών, που προετοιμάστηκαν από το δάσκαλο χορού Ασημάκη Τσουρέκη. 
Στην «Πίτα του Ηπειρώτη» θα συμμετέχουν οι ορχήστρες Νίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Ηλία Πλαστήρα, Λαλητάδες, περισσότερα από εβδομήντα χορευτικά από όλη την Ελλάδα, χορωδίες πολυφωνικού τραγουδιού, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν την Κρήτη με την Ήπειρο. Στο μεγάλο ετήσιο αντάμωμα των Ηπειρωτών αναμένεται να παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εκπρόσωποι πολιτειακών και πολιτικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και βέβαια χιλιάδες Ηπειρώτες.
Φέτος, η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι αφιερωμένη στις επετείους των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους. Εκτός των χορών η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση και προβολή οπτικοακουστικών υλικών, ορίζοντας έτσι τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης, αντάξιας στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης.
Επίσης, το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιάλειας προετοιμάζει τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης παραδοσιακού τραγουδιού και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ.  και κάθε Τετάρτη απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου, στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων (οδός Διγελιωτίκων), τηλ. 2691060905.