Για “κατάσταση πολέμου” κάνει λόγο ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, αναφερόμενος στο καθεστώς που διέπει από τις αρχές του χρόνου τη λειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου, αφού η τακτική που ακολουθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει την εν λόγω υπηρεσία της δημόσιας τάξης σε εκκωφαντικές δυσλειτουργίες, που κυριολεκτικά δεν την βοηθούν να προσφέρει όλα όσα δύναται και που έχει ανάγκη ο πληθυσμός της τοπικής κοινωνίας την οποία και καλύπτει.

Ο Πολιτευτής αναφέρεται στην υποχρέωση της Αστυνομίας Αιγίου να προμηθεύεται καύσιμα για το στόλο της, όχι από κάποιο ή κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων της ευρύτερης περιοχής αλλά από τον Στρατό, δηλαδή καθημερινά τα περιπολικά της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Κ.Ε.Τχ Πάτρας προκειμένου να “φουλάρουν” κι έτσι να μπορέσουν εν συνεχεία να εκτελέσουν τις όποιες αποστολές τους.
“Δυστυχώς σε μία περίοδο πολλαπλών περιστατικών,κλοπών και ληστειών, η Αστυνομία αντιμετωπίζεται ως “φτωχός συγγενής” και τα μέλη της δυσκολεύονται στην άσκηση των νευραλγικών καθηκόντων τους. Είναι πραγματικά τραγελαφικό, καθημερινά, οι αστυνομικοί αντί να ρίχνονται στη μάχη της πρόληψης και της καταστολής να εξαναγκάζονται -χάνοντας υπηρεσιακό χρόνο και με κίνδυνο της αδυναμίας παρουσίας τους σε επείγοντα περιστατικά – να μεταβαίνουν στο στρατόπεδο των Πατρών για την προμήθεια καυσίμων, να κάνουν δηλαδή 80 χιλιόμετρα περίπου, καίγοντας στην ουσία μεγάλη ποσότητα καυσίμων στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Η κατάσταση αν μη τι άλλο θυμίζει περίοδο πολέμου που δεν βοηθά το έργο της Αστυνομίας” σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που προσθέτοντας αναφέρει πως “έχουν καταγραφεί περιστατικά στα οποία οι ίδιοι οι ένστολοι παραδέχονται πως αδυνατούν να επιληφθούν κάποιου περιστατικού, αφού θα πρέπει να μεταβούν στην Πάτρα, να γυρίσουν κι έπειτα αν προλάβουν να μεταβούν σε διατεταγμένη υπηρεσία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται πλημμελώς, με ότι αυτό συνεπάγεται”!
Να σημειωθεί πως το παραπάνω θέμα έχει προβληματίσει έντονα τις τοπικές αρχές, αφού έχουν εντοπιστεί παράνομες δράσεις σε εκμετάλλευση αυτής της δεδομένης αδυναμίας της αστυνομίας, που κυριολεκτικά έχει δυσαρεστήσει ακόμα και τους υπηρετούντες ή διοικούντες, αφού έρχονται – άθελά τους – αντιμέτωποι με πολίτες για περιπτώσεις αδυναμίας άμεσης επέμβασή τους, άνευ ευθύνης αυτών. Και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος καταλήγει:
“Η πολιτική της τελευταίας διετίας νέκρωσε τα πάντα. Δεν νοείται έννομο Κράτος, που δεν μπορεί να διαφυλάξει ούτε καν τα απολύτως απαραίτητα για την κοινωνία. Την ώρα που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε καν τους Πρατηριούχους, μεγάλα κονδύλια δαπανώνται για υλικά καταστολής διαδηλωτών κατά αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Είναι κανείς ν’ απορεί που θα οδηγήσει η όλη αυτή κατάσταση, η οποία δεν τιμά το Σώμα και δεν γεννά σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες”.