Παρουσία πλήθους γυναικών  αλλά και ανδρών, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η αν. Γραμματέας Γυναικών και π. βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου  ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην κοπή πίτας στα  νέα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, προσκεκλημένη της Τοπικής Γυναικών Κέντρου Πόλεως.      Εν  μέσω καταιγιστικών  αλλά και δραματικών εξελίξεων για το μέλλον μας ,  με δαμόκλειες σπάθες να κρέμονται πάνω απ τη χώρα , τη στιγμή  που η Τρόικα δεν διαπραγματεύεται αλλά υπαγορεύει, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο  στην Ελλάδα  και την ώρα που η Μέρκελ μοιάζει να εκδικείται τη χώρα στην  οποία έχει υποκλιθεί ολόκληρη η οικουμένη,  η  Νατάσα Ράγιου μίλησε για τις εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και την ευθύνη που εχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί,  για την πρωτοφανή πολιτική  αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ να βάζει τη νεκρανάσταση του κόμματος  πάνω απ το μέλλον της χώρας, παραδίδοντας άνευ όρων, γη και ύδωρ στην Τρόικα,  ενώ καυτηρίασε λάθη και παραλείψεις όλων των κυβερνώντων τα τελευταία τριάντα χρόνια,  τονίζοντας ότι οι πολιτικές δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογιών και κομματικών γραμμών  αλλά κυρίως  προσώπων που τις εκφράζουν και που ο κόσμος οφείλει να ξεχωρίσει μέσα στο θολό πολιτικό τοπίο.

«Οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως, πολιτικών πεποιθήσεων, πρέπει  να εμπιστευτούν τον Αντώνη Σαμαρά  και να τον πλαισιώσουν δια της ψήφου τους,  με έντιμα και καθαρά πρόσωπα για να βγει η χώρα από το  αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει»,  υπογράμμισε.

Η κυρία  Ράγιου, έστειλε σαφές μήνυμα προς τις γυναίκες  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό παρών στην εκδήλωση: «Θα το λέω συνέχεια μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της βασανισμένης χώρας: οι γυναίκες είμαστε το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.  Μπορούμε να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να ανατρέψουμε, να κινήσουμε γη και ουρανό αν το βάλουμε σκοπό. Οι γυναίκες  είναι, μαζί με τους νέους ,πολύτιμα κύτταρα ανανέωσης και δημοκρατίας. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα ,πρέπει να είμαστε δυναμικές, αποφασιστικές και ενωμένες. Γιατί το σκοτάδι και η μιζέρια πρέπει να τελειώσουν εδώ. Και γιατί σε όλη την ιστορία έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική και στην κοινωνία ήταν καθοριστικός και καταλυτικός.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Παπαθανασίου και τα μέλη της, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου  κ. Γιάννης Καραμπίνας, η Γιούλα Μητροπούλου, Μέλος Πολιτικής επιτροπής και Τομεάρχης  Γυναικείων Θεμάτων Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος Τοπικής Δωδώνης Χάρης Χρηστιάς  και η υπεύθυνη Γυναικών Τοπικής Δωδώνης Αναστασία Μπινιέρη  ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της προέδρου της Αντικαρκινικής, ομότιμης  καθηγήτριας  της Ιατρικής Σχολής κ. Νίκης Αγνάντη άλλα και μελών της ΔΑΠ Ιωαννίνων.

Κατά την παραμονή της στα Γιάννενα η  κ Ράγιου είχε επαφές με πολιτικά στελέχη  του νομού και παραχώρησε συνεντεύξεις με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις  στα τηλεοπτικά κανάλια  Ι TV και TV 1, στο ΒΗΜΑ FM και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η κ. Ράγιου μετέφερε επίσης  χαιρετισμό της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων Κατερίνας Παπακώστα στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων,  ότι η Γραμματεία εργάζεται ώστε να βοηθηθούν να νοικοκυριά, οι γυναίκες  και οι νέοι, δηλαδή οι περισσότερο πληττόμενες κοινωνικές ομάδες  αυτήν την δραματική περίοδο για τη χώρα μας, εστιάζοντας κυρίως στους άξονες  μέτρων εξισορρόπησης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής  και στήριξη της σύγχρονης οικογένειας.