Στην έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων για την ανέγερση δυο νέων σχολικών κτιρίων, στα Λουσικά και στο Λάππα Αχαΐας, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι κατά την συνεδρίαση της η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου ενέκρινε το έργο ανέγερσης διώροφου σχολικού κτιρίου για το Γυμνάσιο Λουσικών και αντίστοιχα την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος για το Δημοτικό Σχολείο Λάππα.

 

Το νέο σχολικό κτίριο που θα κατασκευαστεί στα Λουσικά, με προϋπολογισμό 2.932.800 ευρώ θα έχει συνολική μεικτή επιφάνεια κλειστών χώρων 2.047 τετραγωνικών μέτρων, θα περιλαμβάνει ισόγειο, υπόγειο και πρώτο όροφο, 17 συνολικά αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, βοηθητικούς χώρους κ.α.

Το νέο σχολικό συγκρότημα στο Λάππα, με προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ θα έχει μεικτή συνολική επιφάνεια κλειστών χώρων 1.650 τετραγωνικών μέτρων (πέραν των βοηθητικών χώρων υπογείων και δωμάτων) και θα εκτείνεται σε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Θα περιλαμβάνει δε, πέραν των αιθουσών διδασκαλίας και των γραφείων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, βοηθητικούς χώρους κ.α.

Και στα δυο κτίρια έχει προβλεφθεί χώρος για ηλιόθερμα και φωτοβολταικά στις απολήξεις των κλιμακοστασίων. Μετά την έγκριση της Επιτροπής θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

«Πρόκειται για δυο νέα σχολικά συγκροτήματα που θα αναβαθμίσουν καίρια τις εκπαιδευτικές υποδομές στη Δυτική Αχαΐα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι «βασική πολιτική επιλογή της Περιφέρειας είναι η συνεχής διευκόλυνση της εκπαιδευτικής κοινότητας και η πλήρης κάλύψη των αναγκών που υπάρχουν στην σχολική στέγη».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής μετείχαν, επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής), Γιώργος Χριστόγιαννης, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Πετρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Κώστας Μπουγάς, Γεωργία Ντάτσικα, Νίκος Πυλαρινός και Νίκος Καραθανασόπουλος.