Στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Πάτρα θα συζητηθεί, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα το θέμα της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

 

Ο Περιφερειάρχης μετά την επιστολή που έστειλε την περασμένη Πέμπτη στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη είχε την Κυριακή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα ώστε το θέμα να εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Σώματος. Όπως επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας η κατάργηση δυο Οργανισμών με βαθιά παράδοση στη στήριξη των εργαζομένων και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων είναι ακατανόητη και παράλογη, ιδίως αν υπολογιστεί ότι η λειτουργία τους δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Επίσης, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί και η προβληματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ). Σήμερα τα αρδευτικά δίκτυα τελούν υπό κατάρρευση καθώς είναι αδύνατη ακόμα και η στοιχειώδης συντήρηση τους με αποτέλεσμα να απειλούνται με καταστροφή εκτεταμένες καλλιέργειες που αναπτύσσονται στην Δυτική Ελλάδα και να βρίσκεται σε άμεση κίνδυνο μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής.

 

Ακόμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα των θυροφραγμάτων στο Φράγμα Πηνειού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.