Η «Ολυμπία» Οδός έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο όπου σημειώθηκε κατολίσθηση (161ο χιλιόμετρο, κοντά στο Διακοπτό) αναστέλλει την είσπραξη διοδίων τόσο στον σταθμό του Ρίου όσο και στον σταθμό του Ζευγολατιού. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στελέχη της Κοινοπραξίας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Στο μεταξύ από αύριο Τετάρτη κλιμάκια της Περιφέρειας, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και υπό τον συντονισμό του κ. Αλεξόπουλου ξεκινούν το έργο καταγραφής των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

 

Ο κ. Αλεξόπουλος, μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας, από νωρίς το πρωί επισκέπτεται τα σημεία της Ανατολικής Αιγιάλειας στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε συνεργασία τόσο με στελέχη της «Ολυμπίας» όσο και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογήθηκαν ώστε να θωρακιστεί ο βαθμός ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, τις επόμενες μέρες, η νέα εθνική οδός.

 

Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε και την περιοχή της Αιγείρας όπου σημειώθηκε υπερχείλιση του χειμάρρου «Θολοπόταμου». Από την υπερχείλιση σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σε δίκτυα υποδομής ενώ ήδη μηχανικοί της Περιφέρειας συνέλεξαν στοιχεία και προχωρούν σε εκθέσεις αυτοψίας ώστε να αποτυπωθούν τα ακριβή αίτια που προξένησαν τις καταστροφές.