Συνεδρίασε εκτάκτως χθες Κυριακή ο σύλλογος καταστηματαρχών των χωριών της Νωνάκριδας στην ανατολική Αιγιάλεια για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς από την έντονη βροχόπτωση της 6ης Φεβρουαρίου ο δρόμος παραμένει κλειστός στην περιοχή του Πύργου ύστερα από κατολισθήσεις. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και οι πρόεδροι της Περιστέρας και Ζαρούχλας κ.κ. Γ. Κουτρούλης και Π. Ντρίβας αλλά και ο αντιδήμαρχος Γ. Παναγιωτόπουλος και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας Β. Φιλιππόπουλος που συζήτησαν για να βρεθεί άμεσα μια λύση καθώς εκτός από την ταλαιπωρία των κατοίκων που χρησιμοποιούν την παράκαμψη που υπάρχει, γίνεται λόγος από την πλευρά των καταστηματαρχών για απώλεια τουριστικής κίνησης…

Το θέμα πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι είναι κλειστή «Η Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, θέση Πύργος, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος»  χωρίς μάλιστα  να αναφέρει την παράκαμψη που υπάρχει μέσω Αμπελοκήπων ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή.

Οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς των χωριών της Ανατολικής Αιγιάλειας εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς φοβούνται πως αν δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο θα μειωθεί η κίνηση από τους επισκέπτες του ερχόμενου τριημέρου.

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Φιλιππόπουλος και ο κ. Παναγιωτόπουλος θα βρεθούν σήμερα Δευτέρα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υπό τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα για να του εκφράσουν την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής αλλά και να φροντίσουν να βρεθεί μια λύση ώστε μέσα στην εβδομάδα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Αν και ο δρόμος έκλεισε εδώ και μέρες στο σημείο του Πύργου που οδηγεί στα χωριά Περιστέρα και Ζαρούχλα, υπάρχει παράκαμψη μέσω των Αμπελοκήπων ώστε να μη μείνουν τα χωρία αποκλεισμένα.