Ισχυρή καταιγίδα πλήττει από το μεσημέρι την Αιγιάλεια, καθώς έπεσε ακατάπαυστη έντονη βροχή, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και αστραπές. Η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Πλατάνου παραμένει κλειστή λόγω κατολισθήσεων, ενώ άνοιξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η Παλαιά Εθνική Οδός στο ίδιο σημείο. Κλειστός είναι και ο δρόμος προς Κουνινά, ενώ αρκετά προβλήματα μικρών ή μεγαλύτερων κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο καταγράφονται συνεχώς σε όλη την Αιγιάλεια. Η οδός Κορίνθου στο Αίγιο μοιάζει με ποτάμι, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε όλη την Αιγιάλεια, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πληροφορίες μιλούν για σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του χειμάρρου “Θολοπόταμος” της Αιγείρας από τα ορμητικά νερά και φερτά υλικά. Νωρίτερα το απόγευμα κόπηκαν από τον αέρα δύο δέντρα, το ένα στην περιοχή Αγίων Αποστόλων και το άλλο στην οδό 21ης Μαρτίου (κάτω από το ξύλινο γεφυράκι στην είσοδο του Αιγίου), όπου κλήθηκε και η Πυροσβεστική για να προχωρήσει στα δέοντα.

Στην Άνω Κερύνεια στην περιοχή Άη-Γιάννης, περίπου 10 οχήματα είχαν εγκλωβιστεί το απόγευμα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και χρειάστηκε η συμβολή μηχανημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, ώστε να κατέβουν με ασφάλεια το δρόμο. Στις Καμάρες, οικίες Ρομά πίσω από το γήπεδο πλημμύρισαν και μία οικογένεια με πέντε παιδιά μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής, ώστε να διανυκτερεύσουν με ασφάλεια.

Στο Διακοπτό, κινδύνευσε κάτοικος σπιτιού στο οποίο φούσκωσε ο τοίχος και κατέρρευσε, ευτυχώς όμως χωρίς να τραυματιστεί. Πληροφορίες μιλούν και για δυό εγκλωβισμένους από χείμαρρο στην περιοχή της Ακράτας.

Η Πυροσβεστική Αιγίου, που βρίσκεται σε επιφυλακή με 6 συνεργεία που κάνουν περιπολίες ανά την Αιγιάλεια, έχει κληθεί να αντλήσει νερά από περίπου 25 υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές από Σελιανίτικα έως Διακοπτό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατολίσθηση στην Π.Ε.Ο. στο ύψος του Πλατάνου. Η Πυροσβεστική της Ακράτας έχει επίσης δεχτεί κλήσεις για διάφορα περιστατικά, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα της Ακράτας.

Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη δημιουργηθεί στο οδόστρωμα της -κατ’επίφασιν- Ανάπλασης της Κλ.Οικονόμου, καθώς τα νερά γέμισαν και τα πεζοδρόμια και μπήκαν νερά σε καταστήματα, χωρίς να προκαλέσουν όμως εκτεταμένες καταστροφές (φωτό). Μαρτυρίες από παραλιακά διαμερίσματα (Τέμενη, Διγελιώτικα, Νικολέικα, Βαλιμίτικα, Μπούκα Καμαρών κ.α.) μιλούν για ισχυρότατους ανατολικούς ανέμους που προκαλούν κύματα μεγάλου ύψους που σκάνε στο παραλιακό οδικό δίκτυο και στις μάντρες των σπιτιών και των καταστημάτων, ενώ σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος και τηλεοπτικού σήματος (αναλογικού και ψηφιακού) σε ορισμένες περιοχές.

Τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και επί ποδός βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, για να παρέμβει άμεσα όπου χρειαστεί. Βεβαίως, τονίζεται πως οι οδηγοί θα πρέπει να’ναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρούν σε άσκοπες μετακινήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους ίδιους και σε συμπολίτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ανδρέας Τσιγκρής κάνουν περιοδεία σε όλα τα πληγέντα σημεία του δήμου, ώστε να κάνουν μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, που βεβαίως αύριο θα αναδειχθούν με το πρώτο φως της ημέρας…

Για επικοινωνία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τα τηλέφωνα είναι 26913-60605 και 26913-60663.

 

Της: Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr