Τον φόβο ότι οι αρχές του Κράτους θα ξεχάσουν εύκολα την θεομηνιόπληκτη περιοχή της ορεινής Αιγιάλειας, αφότου έσβησαν τα “φώτα της δημοσιότητας” και παρά τις πράγματι άοκνες προσπάθειες των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και του οικείου δήμου, εκφράζει με δημόσια παρέμβασή του ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με Προέδρους πληγεισών Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, από τους οποίους και απεκόμισε την δυσαρέσκεια των ίδιων και των κατοίκων των χωριών τους για την μη άμεση αποκατάσταση συγκοινωνιακών αρτηριών που “ξέμειναν μετά την “μπόρα” και την αναγκαιότητα διευθέτησης έκτακτων αναγκών, που αφορούσαν σπίτια, καλλιέργειες και εγκλωβισμούς πολιτών ή ζώων.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε στο Αίγιο με τον Aντιδήμαρχο Αν. Αιγιάλειας Γ. Παναγιωτόπουλο και τους Κοινοτάρχες, Ζαρούχλας Παν.Δρίβα, Κερύνειας Γιωρ. Μεντζελόπουλο και Μαμουσιάς Βαγ. Θεοφανόπουλο, προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση- προτροπή των αρμοδίων για επίσπευση του έργου τους, προκειμένου να διευκολυνθούν ντόπιοι αλλά και διερχόμενοι.
“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή της καταστροφής έπραξε όσα εδύνατο, αποδίδοντας σημαντικό έργο.Όμως στην ορεινή Αιγιάλεια έχουν μείνει ανεπούλωτες πληγές από τη θεομηνία, που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε κονδύλια, ούτε τα επόμενα άσχημα καιρικά φαινόμενα από τα οποία υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελειωθεί ότι απέμεινε. Η αποκατάσταση της 22ας Επαρχιακής Οδού Μαμουσιάς-Δουμενών-Καλαβρύτων, η Επαρχιακή Οδός Κερύνειας-Άνω Κερύνειας την οποία καθημερινά χρησιμοποιούν με πολλαπλούς κινδύνους μαθητές, ο δρόμος Ακράτας-Ζαρούχλας που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο εν μέσω χειμερινής σεζόν είναι άμεσης προτεραιότητας πριν το κακό γίνει μεγαλύτερο και δεν διορθώνεται” σημειώνει ο Πολιτευτής.
Επιπλέον θίγει την επικινδυνότητα του ποταμού Σελινούντα σε όλο το μήκος του, με έμφαση στις εκβολές του προς την περιοχή των Βαλιμητίκων, αλλά και τις σοβαρές ζημιές στην παραλιακή οδό του Διακοπτού που προφανώς και θα στοιχίσει στη θερινή περίοδο, καλώντας την Περιφέρεια ν’ ακούσει τις εκκλήσεις του Αντιδημάρχου Διακοπτού Σ.Παπαγεωργίου και του Προέδρου της Δ.Κ Φ.Θεοδωρόπουλου.
Τέλος ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρεται στην Αγροτική Οδοποιία , μιλώντας για “εκτεταμένες καταστροφές που δεν θα πρέπει να παραμεληθούν ως μη ευρείας κυκλοφορίας, αλλά αντιθέτως να συντηρηθούν έστω και πρόχειρα για να εξυπηρετηθούν καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι της περιοχής”.