Αίτημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για επικήρυξη των δραστών της θρασύτατης ληστείας στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

 

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας ενώ, όπως πρόσθεσε, η γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των αντικειμένων που εκλάπησαν στον φυσικό τους χώρο αποτελεί και ιερή υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Ο κ. Κατσιφάρας που μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία λίγες ώρες μετά την επίθεση των δυο ληστών, υπογράμμισε στον κ. Παπουτσή ότι η ενεργοποίηση της διαδικασίας επικήρυξης των δραστών θα συνδράμει στο έργο των αρχών και θα οδηγήσει σε πληροφορίες που θα φωτίσουν την υπόθεση. «Η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλους μας. Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δυο ενόπλων και η προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη είναι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να αναστηλώσουμε το κύρος της πατρίδας μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

 

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε, ακόμη, να ενταθούν οι έρευνες της Αστυνομίας και να αξιολογηθεί σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση κάθε διαθέσιμο στοιχείο που βρίσκεται σήμερα σε γνώση των αρχών. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κάθε πιθανή βοήθεια που θα της ζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών ενώ το θέμα της ληστείας θα τεθεί προς συζήτηση, με πρωτοβουλία του κ. Κατσιφάρα, και στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.