Την αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου Παιδείας από την αρχική του πρόθεση να συγχωνεύσει τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ακράτας και της Αιγείρας, χαιρέτισε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης, σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι Τοπικές Κοινότητες και οι Σύλλογοι Γονέων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών των δύο περιοχών στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, με αντικείμενο την κατάργηση του Γυμνασίου Ακράτας και του Λυκείου Αιγείρας στο πλαίσιο της ακολουθούμενης “μνημονιακής” πολιτικής.

Τόσο ο κ. Τριανταφυλλόπουλος όσο και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν και επικρότησαν τη νέα απόφαση του Υπουργείου να πεισθεί τελικά για την λάθος κατεύθυνση συρρίκνωσης των σχολείων της Ανατολικής Αιγιάλειας, μετά την γενικευμένη κατακραυγή της ανάλογης υπηρεσιακής πρότασης, η οποία και δεν διέθετε ισχυρά επιχειρήματα. Στις συσκέψεις ο Πολιτευτής – που να σημειωθεί ανέλαβε τις προηγούμενες μέρες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να μην περάσει η επίμαχη πρόταση, με παρεμβάσεις του στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, πέραν πολλών άλλων προς την αρμόδια Υπουργό- παίρνοντας το λόγο, ανέφερε:
“Εξαρχής η πρόταση αυτή δεν είχε κανένα υπόβαθρο, εκπαιδευτικό, οικονομικό ή χωροταξικό, αντιθέτως ήταν ξεκάθαρα ανιστόρητη, αντιπαιδαγωγική και πολιτικά επίμονη σε συνέχεια των δεινών που επέφερε στην Ανατολική Αιγιάλεια, ο “Καλλικράτης”. Η στοχοποίηση της περιοχής από την υπογράφουσα την πρόταση συγχωνεύσεων παραμένει μεν ως ερωτηματικό, αλλά πολιτικά φαίνεται πως “πόνταρε” στις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις και το μικρότερο πολιτικό κόστος, γι΄ αυτό και απέτυχε. Σε πολυπληθείς κοινωνίες, με οντότητα, ιστορία και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες – όπως οι ενδοχώρες Ακράτας και Αιγείρας – δεν χωράνε τέτοιου είδους πειραματισμοί. Όσοι από εμάς σπεύσαμε να σηκώσουμε σημαία διαμαρτυρίας και να θωρακίσουμε την περιοχή θεσμικά με αποφάσεις, ψηφίσματα και πολιτικά επιχειρήματα, σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι για την υπαναχώρηση του Υπ. Παιδείας,αναμένοντας και την επισήμως οριστική ακύρωση των συγχωνεύσεων. Τα παιχνιδάκια τελείωσαν μια κι έξω και άλλες γκάφες δεν χωρούν”!