Διασώζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά με ανταλλάγματα όπως ζητείται από την τρόικα, δηλαδή τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% και την κατάργηση της μετενέργειας, δηλαδή την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων μετά τη λήξη τους.

Από την κυβέρνηση στο θέμα της μετενέργειας προσπαθούν να διασώσουν το ύψος των μισθών και τα βασικά επιδόματα.

Στο θέμα των επικουρικών σύμφωνα με τις ίδιεες πληροφορίες φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για μεσοσταθμική μείωση κατά 15%, αλλά η τρόικα ζητά οι μειώσεις να γίνουν άμεσα και να φτάνουν μέχρι 25%.

Η κυβέρνηση απ΄την πλευρά της προσπαθεί να πείσει για μειώσεις έως 20% και σε τρεις δόσεις τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού οι αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα όπως τη λήψη μέτρων μέσα στο 2012 για τον περιορισμό των δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ, εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων, αντιμετώπιση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αύριο θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, οι αρχηγοί καλούνται μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι να έχουν συμφωνήσει επί της αρχής.Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται τη Δευτέρα.