Όχι μόνο το βαρύ πολιτικό κλίμα της περιόδου αλλά ούτε και η σφοδρή κακοκαιρία δεν κατάφεραν να επηρεάσουν την ανοιχτή συγκέντρωση του Υποψήφιου Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, που εντυπωσίασε από πλευράς προσέλευσης κόσμου στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου “Patra Palace” το βράδυ της Δευτέρας, όπου το Πολιτικό Γραφείο του Πολιτευτή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η “θεομηνία” λίγο έλειψε να αποκλείσει ακόμα και τον ίδιο τον οικοδεσπότη στην γενέτειρά του το Αίγιο, φθάνοντας τελικά στην προγραμματισμένη του πολιτική συγκέντρωση για να μείνει κυριολεκτικά άφωνος από το πλήθος των πολιτικών του φίλων οι οποίοι αψηφώντας τον άστατο καιρό κατάφεραν να παραστούν και να τον τιμήσουν και ο οποίος συγκινημένος αποκάλεσε τους παρευρισκόμενους “ήρωες”, αφού παρά τις πλημμύρες και τις καταστροφές μπόρεσαν να βρεθούν στην εκδήλωσή του.“Τιμάτε την παράταξη μα πιο πολύ εμένα προσωπικά και δεν έχω λόγια να σας μεταφέρω τα συναισθήματά μου”.
Μετά το κόψιμο της βασιλόπιτας – την οποία ευλόγησε ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης με δύο ιερομόναχους – ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για την πολιτική κατάσταση εκφράζοντας ευθέως την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, με την χαρακτηριστική φράση “είμαι σίγουρος ότι θα τα παλέψει όλα, θα επιβάλει απόψεις μας, θα περιορίσει απώλειες και θα διαφυλάξει την Ελλάδα του μέλλοντος”. Σηκώνοντας έντονους αντιμνημονιακούς τόνους ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού μίλησε για κεκτημένα που χάνονται και κάποια που διασώζονται, τόνισε με νόημα – για να καταχειροκροτηθεί αρκετές φορές από το ακροατήριό του – ότι “προτιμά τη φτώχεια από την αναξιοπρέπεια”, καταλήγοντας με αναφορές στις επόμενες γενιές και με την φράση “καλύτερα να τρώμε ψωμί κι ελιά παρά να ζούμε στη σκλαβιά”.
Ευθύς ήταν και για τα εσωκομματικά ζητήματα στην Αχαία, χαρακτηρίζοντας “γελοία τα μαχαιρώματα επί προσωπικού μεταξύ υποψηφίων”, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμμετέχει στο σκηνικό αντιπαλότητας που στήνεται εν όψει εκλογών και που στο τέλος θα στοιχίσει στο κόμμα, δίνοντας και το προσωπικό του στίγμα για τα όσα συνέβησαν εις βάρος του στις εκλογές του 2009 αλλά μέχρι σήμερα από διάφορους, λέγοντας: “Λάσπες, συκοφαντίες και εσωτερικά βέλη τα επιστρέφω. Την ανανέωση δεν μπορεί να την ανακόψει κανείς. Δεν κατάλαβαν ορισμένοι ότι εχθρός τους δεν είμαι εγώ ή ο όποιος συνυποψήφιος, αλλά δυστυχώς γι ‘αυτούς έχουν απέναντί τους την ίδια την κοινωνία”.
Τέλος αφού επανέλαβε την φράση του Αντώνη Σαμαρά για “ελεύθερη Ελλάδα το 2021”, δήλωσε δυναμικό παρόν για τις εκλογές, κόντρα στις ήττες, τις κακοτυχίες και τις υπόγειες συναλλαγές που τον οδήγησαν εκτός Βουλής”.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η Πολιτευτής Πην. Παναγιωτοπούλου (την οποία προσφώνησε ο ίδιος), ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αχαΐας Ανδ.Μαζαράκης, τα Μέλη της κομματικής οργάνωσης Ν. Πυλαρινός, Ν.Καραντζάς, Αρ. Ιγγλέση, ο τ. Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ανδ. Πανταζάτος,ο τ. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Θ. Μπίρμπας, τα Στελέχη της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Σ. Λυκουργιώτης και Τ. Σταυρογιαννόπουλος,ο Πρόεδρος των νέων Νοσοκομειακών Ιατρών Π.Πλώτας, ο Αντιδήμαρχος Πάτρας Χ. Στανίτσας, ο Πρόεδρος του Ρίου Τ. Σπυρόπουλος, οι επιχειρηματίες Ν. Καρακίτσος και Αλ. Φραγκούλιας, οι Εκδότες Ανδ. Βρης, Θ.Λουλούδης και Γ.Χριστόπουλος, ο Καθηγητής του Π.Π Γ.Ματσούκας,ο Πρόεδρος της ΠΑΛΟ Μ. Σκαναβής και των Μεσσηνίων Κ. Βοριάς, ο Αγροτοσυναιτεριστής Γ. Χρονόπουλος και πολλοί άλλοι.