Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε το  Σάββατο  28  Ιανουαρίου  2012  τη δεύτερη συνάντηση των Προέδρων των  Επιμελητηρίων  των  πυρόπληκτων  νομών, με θέμα  συζήτησης το τι μέλλει γενέσθαι με τα  Πυρόπληκτα  Δάνεια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάψια Αρκαδίας και παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Αδαμόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Ηλείας κ. Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος, μέλη των διοικητικών επιτροπών και στελέχη των Επιμελητηρίων.
Σκοπός της συνάντησης, και μάλιστα δεύτερης μέσα σε διάστημα 15 ημερών, το φλέγον θέμα των πυρόπληκτων δανείων, των οποίων οι ρυθμίσεις λήγουν πολύ σύντομα και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση προκειμένου να μη βρεθούν εκατοντάδες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.
Στη συνάντηση είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και να παρουσιάσει κάποιες εναλλακτικές προτάσεις και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ρυθμίσεων οφειλών και δανείων με εγγυήσεις του Δημοσίου κ. Νίκος Νικόπουλος.
Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για μία επείγουσα λύση, οι απόψεις όμως ήρθαν σε διάσταση σχετικά με την επιδίωξη μίας άμεσης, αλλά προσωρινής λύσης και μίας πιο χρονοβόρας, αλλά μακροχρόνιας λύσης.
Τελικά, στη συνάντηση αποφασίστηκαν τα εξής:
•    Να ετοιμαστεί μία επιστολή – πρόταση προς όλους τους υπευθύνους (Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τράπεζες) με την οποία θα παρουσιάζονται τόσο η άμεση όσο και η μακροπρόθεσμη λύση για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη αυτή πρόταση έχει ήδη συμφωνηθεί και υπογραφεί από 24 Επιμελητήρια από το καλοκαίρι του 2010, χρήζει όμως μεγαλύτερης προώθησης.
•    Τα Επιμελητήρια να συνεχίσουν από κοινού, ενωμένα, τον αγώνα για την τακτοποίηση των πυρόπληκτων δανείων στην λογική του συνδυασμού μίας άμεσης, επείγουσας λύσης και μίας μόνιμης μακροπρόθεσμης λύσης.

•    Η άμεση λύση θα πρέπει να έχει ένα χρονικό όριο επίτευξης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, οπότε και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των Προέδρων.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΑΧΑΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΗΛΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ